Eksootilised viljad põhjamaa köögis

Allikas: Ajakirjade Kirjastus Autor: Merrit Kiho
Selles raamatus pajatan ma kahekümne neljast eksootilisest viljast, osa neist on lugejale kindlasti hästi tuntud ( ananass, apelsin, mango, melon – kui nimetada esimesed pähe tulevad), aga usun, et ehk nii mõnegagi saate siin kohtuda esimest korda (mangostan, feihoa, ogamelon, draakonivili, tamarillo).    
Nende seas on olnud vilju, millega ma ka ise esialgu midagi peale pole osanud hakata, aga siis ongi kõige lihtsam need ära poolitada, nuusutada ja maitsta. Kuna suurem osa eksootikast on meie poelettidel kahjuks üsna kallis, siis on tark neid naturaalselt nautida. Kellel aga eksperimenteerimisjulgust jagub, võiksid selle raamatu neljakümne kolmest retseptist nii mõndki katsetada. Kuna mulle meeldivad pisikesed ootamatused, siis leiate siit magustoiduretseptide kõrvalt päris palju vilju ka pearoa koostisest, ning ma pole unustanud vürtsmoosi ega tšatnitki.
Retseptidele lisaks on raamatus ka väike tutvustus viljade päritolust ja kasulikkusest, samuti soovitused selle kohta, kuidas neid poes valida, mida kodus peale hakata ja kuidas säilitada. Toredaid katsetusi!


Mango-tähtviljatšatni

Tsitrusekoored tumedas šokolaadis

Jahutav jook pina colada  

Eksootilised viljad põhjamaa köögis
Merrit Kiho
140 lk, kõvad kaaned
Hind poes: 15 €
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa