Nädalamenüü 15. - 21. juuni

Allikas: Toidutare.ee Autor: Toitumisnõustaja Janne Vaine
Rabarber ei ole pelgalt kisselli ja koogi valmistamiseks. Suurepäraselt sobib see kokku paljude marjade, puuviljade ja isegi köögiviljadega, samuti erinevatesse marinaadidesse. Talviseks hooajaks on hea rabarberit sügavkülmutada, et ka lumise ilmaga sooja kisselli teha või külmal ja pimedal ajal suviseid maitseid meenutada.
ESMASPÄEV
Energiat: 1970 kcal

Hommikusöök
Võileib heeringa-kodujuustukattega (1 portsjon ehk umbes 315 g)

Tervislik nipp!
Eelista täistera rukkileiba.

Peedisalat palsamiäädika ja oliiviõlikastmega (100 g)

Vahepala
3 virsikut (525 g)
1 sl kreeka pähkleid (10 g)

Lõunasöök
Köögiviljarisoto (2 portsjonit ehk umbes 540 g)
Kanafilee (185 g)
Värske salat oliiviõlikastmega (260 g)

Tervislik nipp!
Vali täisterariis, see on vitamiinide ja mineraalide rikkam.
Puljongikuubiku kasutamisel eelista ökoloogilist puljongit või enda valmistatud puljongit.

Vahepala
1 banaan (200 g)
kodujuust (100 g)

Õhtusöök
Pastasalat tomati ja basiilikuga (2 portsjonit ehk umbes 335 g)
Pool pikka kurki (180 g)

Tervislik nipp!
Kasuta täisterapastat.

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl kreeka pähkleid (10g)


TEISIPÄEV
Energiat: 2010 kcal

Hommikusöök
Kaerapuder kliidega (1.5 portsjon ehk umbes 170 g)
1 kl keefiri (200 ml)

Tervislik nipp!
Kasuta täistera kaerahelbeid.
Maitsesta valge suhkru asemel agaavisiirupi, mee või täistoor-roosuhkruga. Kasuta kuivatatud puuviljade asemel värskeid vilju või marju.

Vahepala
3 virsikut (525 g)
1 sl kreeka pähkleid (10 g)

Lõunasöök
Pastasalat tomati ja basiilikuga eilsest (2 portsjonit ehk umbes 335 g)
Pool pikka kurki (180 g)

Vahepala
Rabarberi-porgandisalat (1 portsjon ehk umbes 340 g)

Õhtusöök
Tom yum goong ehk magushapu ja selge Tai supp (2 portsjonit ehk umbes 925 g)
2 täistera leivaviilu (60 g)

Vahepala
1 suur apelsin (325 g)
kodujuust (100 g)


KOLMAPÄEV
Energiat: 1980 kcal

Hommikusöök
Vürtsikas tortillawrap singi ja juustuga (1 portsjon ehk umbes 130 g)
Salat tumerohelistest lehtköögiviljadest (170 g)

Tervislik nipp!
Kasuta täisteratortillat.

Vahepala
Melon 4 viilu (500 g)
10 mandlit (10 g)

Lõunasöök
Tom yum goong ehk magushapu ja selge Tai supp eilsest (2 portsjonit ehk umbes 925 g)
2 täistera leivaviilu (60 g)
1 tomat (115 g)

Vahepala
Melon 4 viilu (500 g)
10 mandlit (10 g)

Õhtusöök
Suvikõrvitsa-riisiroog (1 portsjon umbes 340 g)
Värskekapsasalat oliiviõlikastmega (150 g)

Tervislik nipp!
Sibula ja suvikõrvitsa kuumutamisel kasuta õli asemel kookos- või palmirasva.

Vahepala
1 õun (260 g)
Kurgi-tomati-lehtköögiviljasalat oliiviõlikastmega (150 g)


NELJAPÄEV
Energiat: 2010 kcal

Hommikusöök
Hirsihelbepuder mustikatega (0.5 portsjonit ehk umbes 540 g)

Soovitus!
Kui mustikamahla ei ole, pane 100 g mustikaid veega keema.

Tervislik nipp!
Suhkur asenda mee või agaavisiirupiga.

Vahepala
2 virsikut (350 g)
10 india pähklit (10g)

Lõunasöök
Suvikõrvitsa-riisiroog eilsest(1 portsjon umbes 340 g)
Värskekapsasalat oliiviõlikastmega (150 g)

Vahepala
Arbuus (400 g)
1 kl keefiri (200 ml)

Õhtusöök
Sealihavokk rabarberi ja munanuudlitega (1 portsjon ehk umbes 420 g)

Tervislik nipp!
Praadimisel kasuta õli asemel kookos- või palmirasva.

Vahepala
Arbuus (400 g)
2 spl kõrvitsaseemneid (20g)


REEDE
Energiat: 1980 kcal

Hommikusöök
Spinati-kitsejuustuomlett (1 portsjon ehk umbes 100 g)
Kurgisalat tumeroheliste lehtköögiviljadega (130 g)
1 viil täistera rukkileiba (30 g)

Vahepala
Maasika-apelsinisupp kreeka jogurtiga (1 portsjon ehk umbes 315 g)

Lõunasöök
Sealihavokk rabarberi ja munanuudlitega eilsest (1 portsjon ehk umbes 420 g)

Vahepala
1 banaan (200 g)
Jahvatatud linaseemned (2 tl ehk 10 g)

Õhtusöök
Punaläätsesupp tomatiga (1 portsjon ehk umbes 490 g)
2 viilu täistera rukkileiba (60 g)

Tervislik nipp!
Puljongikuubikuks kasuta ökopuljongit või enda valmistatud köögiviljapuljongit.

Vahepala
Arbuus (300 g)
Seesamiseemned (1 tl ehk 5g)


LAUPÄEV
Energiat: 2010 kcal

Hommikusöök
Müslihommikueine (1 portsjon ehk umbes 650 g)

Tervislik nipp!
Võimalusel kasuta kindlasti ökoloogilisi rosinaid, kuna rosinad on ühed enam mürkidest pritsitud puuvilju. Marjade puhul eelista kindlasti värskeid või külmutatud marju kuivatatutele.

Vahepala
Salat varasuvisest saagist (1 portsjon ehk umbes 250 g)

Lõunasöök
Punaläätsesupp tomatiga eilsest (1 portsjon ehk umbes 490 g)
2 viilu täistera rukkileiba (60 g)

Vahepala
2 kiivit (140 g)
10 india pähklit (10 g)

Õhtusöök
Kinoasalat köögiviljadega (1 portsjon ehk umbes 425 g)

Tervislik nipp!
Kasuta rapsiõlina kvaliteetset külmpressi rapsiõli või ekstra neitsi oliiviõli.

Vahepala
1 apelsin (300g)


PÜHAPÄEV
Energiat: 2000 kcal

Hommikusöök
Gluteenivabad pannkoogid singi- ja juustutäidisega (1 portsjon ehk umbes 150 g)

1 väike klaas piima (200 ml)
1 pirn (270 g)

Vahepala
1 apelsin (325 g)
1 spl kreeka pähkleid (10 g)

Lõunasöök
Kinoasalat köögiviljadega eilsest (1 portsjon ehk umbes 425 g)

Magustoit
Rabarberi-trifle (1 portsjon ehk umbes 205 g)

Tervislik nipp!
Võimalusel pane vähem suhkrut või asenda see täistoor-roosuhkruga. Biskviit valmista soovituslikult ise, näiteks täistera nisujahuga.

Õhtusöök
Metsavahi köögiviljapada (1 portsjon ehk umbes 230 g)
Keedetud tatar (100 g)
Salat spinati, lehtsalati, kurgi ja tomatiga (170 g)

Tervislik nipp!
Kasuta õli asemel kookos- või palmirasva. Võimalusel jäta suhkur välja.

Vahepala
1 apelsin (325 g)









MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa