Juuli

Allikas: Oma Maitse
Kas see ongi paradiis? Lopsakus. Rikkalikkus. Rohelus. Kohati hakkab see näima juba tavalisena – ja see tunne väärib hoidmist. Maitseme, hingame sügavalt sisse ja paitame juulikuud!
* Maitseküllaseim aeg on käes ja Tuuli Mathisen näitab, mida sellest kõigest saab teha – ja nagu söögist veel vähe oleks, lisab ta sinna rubriigis “Mida teha?” ka suvejoogid, no tõelised suveeliksiirid. Maru meeliskleb talle omaselt suutäite sosinal “siidi ja sametiga”: mandliline külmsupp marjadega; estragonine latika ja ahvena maandumispaik; valge virsiku ja heleda rummi jäätis. Juhan Heinsalu toob maailmamoodi ka meie lauale: gurmeelikud hot dog’id ja sinna kõrvale ... vein! Või isegi šampanja!

* Good Foodist jõuab eestlase lauale kuus suvetervitusretsepti. Lia Virkus käis kevadel Sitsiilias ja nüüd hakkab ise varsti seetõttu muunduma Itaalia mamma’ks, sikutades geograafilisi punkte lähemale, nii et tükike Itaaliat jõuab ka Eestisse. Vahepeal võib põigata Soome sööma.

* Blissi peakokk Paolino di Pietro puistab mõttekillukesi, mida teha lillkapsast. Urmas Laansoo juhatab taldrikule ka lilload. Lisaks proovime ära kanepiõli, mooniõli ja rüpsiõli ehk käime vaatame Tammejuure talu tegemisi.

* Klassikaline juuli ei saa olla ilma kurkide-tomatiteta. Leidsime ühe hea juhuse tõttu üles kadunud kurgiküla ehk Pärnumaal asuva Treimani ja jõudsime sealt tagasi toimetusse määratu hulga kurgiretseptidega. Tomatit teeb Raili Mikk ... teisiti. Kohe täitsa teisiti: vanilline tomati-apelsinimarmelaad, õhetavad päikesepasitelised tomatid, aasiahõnguline tomatimoos ning kanamaksatäidise ja bataadimütsiga ahjutomatid.

* Rita Osa suvedesserdid panevad aga lausa laulma. Valerii-valeraa! Ja veel kord: valerii-valeraa!

* Kertu Lukas ja Katrin Press pakkisid seljakotid ning läksid koos laste ja koeraga matkale. Leheküljed on lõkkesuitsust paksud, ausalt. (Kujutate ette – lõkkel küpsetatud Camembert ja grillvirsikud! Oi-oi ...:)

* Tiiu Suvi valib daamilikuma variandi ja läheb ooperilauljanna Helen Lokutaga pargipiknikule.

* Lisaks teeme maasika-banaanipannkooke ning saame selgeks selle, kuidas valmistada selle suve sensatsiooni – munavaba beseed (enne lugema asumist haara juba targu poeriiulilt paar kikerhernekonservi kaasa!). Uued raamatud. Vahvad tooted ja vidinad. Salakuulajad hõljuvad (R)retrolaineil. Eia Uus ei jaksa aga enam valikuid teha. “ Tegelikult on mul vaja päevast päeva nii palju otsuseid vastu võtta, tööalaselt ja inimsuhetes jne, et lisaks veel igal hommikul mõelda, kas täna teha putru või läheb jogurt müsliga või süüa pannkooke või praekartulit või singileiba, ei ole mul lihtsalt aega,” nendib ta.

Võtamegi siis vabalt. Juulis ei ole vaja otsuseid teha.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa