Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Toimeka päeva toidud

Nädalalood

Toimeka päeva toidud

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale Facebook
Tööpäeval võib olla paras katsumus lõunapausiks aega leida, kuid nutikalt valitud eine annab energiat ning muudab raskemadki ülesanded jõukohaseks. Püüa vältida kooreseid pastaroogi ja saiakesi, mis loiuks muudavad, ning anna oma kehale korralik toitainesüst, millest jagub pikemaks.
Energiasalat odrakruupide ja ahjupeediga

Aasiapärane riisinuudlisupp kana ja köögiviljaga

Röstitud müslibatoonid ploomide ja jõhvikatega

Kohvikupidaja Margit Härma:
Tervislik ja maitsev kaasavõetav lõuna vajab veidi planeerimist. Tavaliselt valmistan perele eelmisel õhtul toidu, mille annab järgmise päeva lõunaks tinistada. Minu lemmikuks on ahjulõhe seesami ja mee marinaadis, pruunid riisinuudlid aurutatud brokoli ja kurgi-tšilli salatiga. Mugav kaasa võtta, pole vaja soojendada ja on mahlane. Eelmise päeva õhtusöögi saab lõunaks kombineerida, võttes abiks grillitud paprika, suvikõrvitsa, röstitud punase sibula või keedetud-aurutatud lillkapsa, brokoli või Türgi oad. Lisaks küpsetatud või grillitud kala või linnuliha, muna (praetud toidud on järgmisel päeval ebameeldivad), salatilehed või kikerherned või muud oad. Alati sobivad sellise kõikmis- külmikus-leidub-lõuna sisse keedetud tatar, läätsed, kinoa, pruun riis või täisteranuudlid. Kastmeks kasutan mitmesuguseid õlisid, sidruni- või laimimahla ja ürte. Hea lõuna on ka tummine supp või omaküpsetatud leivaga tehtud kahekäevõileib.

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes