Ahvatlevad lõheroad

Allikas: Pere ja Kodu
Tutvustame raamatut “Lõhe ja forell. Kuninglikud kalad meie köögis”, mis on valminud tuntud tandemi, Lia Virkuse ja Tiina Lebase koostööna.
KALAROOGI SÜGISTALVEKS!
Roosad rammusad kalad lõhe ja forell on maandunud meie toidulauale ning vedanud enda tuules sinna ka valged kalad. Just lõhe ja forell tegid eestlastest taas kalasööjarahva.

Nüüdsel pimedal ajal, mil päike pole abiks kehas D-vitamiini tootmisel, võiks roosat kala pakkuda perele suisa iga nädal: lõhe on suurim loodusliku D-vitamiini allikas.

Kui teie pere veel ei tea, kuidas poest koju toodud mitmekilosest kalast korraga jagu saada, siis pakub Pereköök lahendust. Fileerige kala nii hästi või halvasti, kui oskate. Selgroost, peast ja sabast keetke külmutamiseks ja tulevase supi tarbeks puljong, kuhu on maitseks lisatud ka porgandit, sibulat ja sellerit.

Pool saadud fileest soolake ja maitsestage. Järgmisel-ülejärgmisel päeval viilutage kala ja asetage väikestes karpides sügavkülma. Söömiseks mõeldud toore soolatud kala külmutamine aitab hävitada võimalikke parasiite, aga ei võta kalalt maitset ära. Teine pool fileest küpsetage teile meeldival moel, võttes aluseks mõne siinse retsepti.

Kui tavapärane tilli-sidruni-või maitsekooslus kipub tüütama, siis võiks katsetada mõnd aasiapärast retsepti, mille magus maitse üllatab tihti ka lapsi. Kuigi lapsed teinekord võõrastavad ühepajatoite, kus kõik ained on omavahel kokku keeratud, võiks soovitada kedgereed, mis on Inglismaal just lasteroog.

Loodame, et leiate uusi mooduseid,
kuidas tervislikku kala pere menüüsse tuua. Ka isadepäeva pidulauale passib lõhe suurepäraselt!

Meemarinaadis õrnsoolalõhe

Lõhe-kedgeree

Hiinapärane lõhesupp seentega

Ricotta-pirukas sparglite, kirsstomatite ja suitsulõhega

Krõbe lavašš suitsulõhe ja kaaslastega

Veinine lõhe vermutikastmega

Lihtne seesamilõhe

Lõhekiusatus
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa