Kui porgandid tantsivad kauneid piruette

Allikas: Oma Maitse Autor: Rita Osa
Külmal talvepäeval küsib eestimaine porgand end taldrikule. Ta tahab näidata oma erinevaid külgi: küpsetatult, hautatult, marineeritult. Muidugi on tal väike armulugu võiga. Või toob porgandis välja parima – hõõguvoranži värvi ja pähklise maitse.
Hasselbacki porgandid

Porgandihummus

Beebispinat marineeritud porgandilintidega

Porganditamp

Porgandisuflee

Veel üks porgand!
* Noored ehk harvendatud porgandite lehed on söödavad. Friti neid kuumas õlis või tee neist pestot.
* Porgand sobib oma maitseomadustelt hästi puuviljamoosidesse.
* Eestis saab poest osta suurepärast värsket porgandimahla. Mõnus!
* Et porgandid püsiksid peenral satikavabad, istuta peenrasse ka rosmariinioks või tüümianinuts. Ka salvei ja tomat on head kaaslased. Kui lasta porgand õitsema minna, siis meelitavad õied aeda herilasi. Tigedikud tapavad aias aga ohtralt teisi kahjureid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa