Paneme köögiviljad sütele

Allikas: Anne ja Stiil Autor: Britt Paju
Pea igal õuel rõõmsalt tossav grill annab märku, et suvi ei jää selgi aastal tulemata. Proovi vahelduseks ka sütel küpsetatud köögiviljatoite – need sobivad hästi nii omaette kõhutäiteks kui lihatoitudele kaaslaseks.
Grillitud Gruusia leib suvikõrvitsa ja fetaga

Grillitud ananass maasikasalsa ja kookosvahuga

Grillitud portobellod küüslaugu ja rosmariiniga

Soe salat baklažaani, paprika ja halloumiga


Grillime juustu!
Hõõguvatel sütel muutuvad hoopis uutmoodi maitsvaks ka mitmed juustusordid. Proovi järele ja leia oma lemmik.

Esna praejuust – kodumaine Kalamatsi meierei lehma- ja kitsepiimast valmistatud juust kriuksub mõnusalt hamba all ning sobib nii grillimiseks kui ka praadimiseks.

Suluguni juust – Gruusia päritolu soolane ja kihiline juust sobib grillimiseks jahuga paneeritult ja fooliumis, sest sulab kiiresti. Serveerimisel puista peale maitserohelist.

Halloumi – Küprose poolkõva laagerdamata juust on üks kõige paremini tuntud grilljuuste. Hea nii praadimiseks, ahjus küpsetamiseks kui ka grillimiseks.

Feta – Kreeka päritolu lamba- või kitsepiimajuust on kuumutatult mõnus toidulisand. Kasuta fetat grillimisel näiteks suurte baklažaaniviilude kattena, lavašil koos ürtide ja küüslauguga või grilli meelepäraselt maitsestatuna fooliumis.

Camembert – Normandiast pärit, pastoriseerimata lehmapiimast valminud tuntud juustusort passib samuti hästi grillimiseks. Selleks aseta koorikuga juust tervelt grillile ja kuumuta mõlemalt poolt minuti jagu, kuni pinnale tekib grillimuster. Lahtilõikamisel valgub vedel juustusisu välja ning seda on mõnus süüa näiteks küpsiste ja vaarikamoosiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa