Helbelised viljad

Allikas: Oma Maitse, Veski Mati Autor: Tuuli Mathisen
Erinevad viljahelbed on tänuväärseks abiliseks hommikusel lauakatmisel.
Huvitavaid nippe!
ET VILJAST SAAKS HELVES, on viljatera esmalt lihvitud ning seejärel helbeks pressitud.

EELISTA TÄISTERAHELBEID! Kuigi mugavustoiduna on kiirkeeduhelbed kohati asendamatud – mõned hommikud on lihtsalt kiiremad kui teised –, kehtib ka helveste puhul see seaduspära, et täisterahelbed on toitainete poolest rikkamad, kuna viljatera on vähem töödeldud.

KEETMISAEGA SAAD LÜHENDADA helbeid eelnevalt likku pannes. Nii piisab vaid korraks segu kuumutamisest ja veidi kaane all haududa laskmisest.

KUUMTÖÖTLUSEGA POLE MÕTET LIIALE MINNA. Putru valmistades ei ole vaja helbeid liiga kaua ega liiga kõrgel kuumusel keeta – nutikas perenaine kasutab ka pliidi jääkkuumust pudru hautamisel ära.

KUUMUTAMATA MAIUSED. Vahel saab viljahelbeid kasutada hoopis toorel kujul. Helvestest batoonid meeldivad ka lastele ning on heaks vahelduseks või täienduseks hommikusöögiputrudele.

Kohev sai kartulihelvestega

Tatra- ja rukkihelvestest hommikupuder kookospiima ja marjadega

Havreboller ehk Rootsi kaerahelbetrühvlid väikese kohvilisandiga

Küpsetamata hommikubatoonid toormoosi ja chia-seemnetega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa