Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Kas oled juba proovinud?

Nädalalood

Kas oled juba proovinud?

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Kui soovid muuta suvised salatid pisut toitvamaks, teha piruka-, sushi- või wrapi täidist või otsid suupistelauale vaheldust, siis Apetina valge juustu toodete seast leiad kindlasti midagi sobivat.
Kui soovid muuta suvised salatid pisut toitvamaks, teha piruka-, sushi- või wrapi täidist või otsid suupistelauale vaheldust, siis Apetina valge juustu toodete seast leiad kindlasti midagi sobivat. Lisaks klassikalistele valge juustu kuubikutele on eesti kaupluste lettidel saadaval ka juustukuubikud basiiliku ja oreganoga, tšilliga, küüslaugu ja oliividega ning päikesekuivatatud tomatitega. Täidiste (sh ka juustukoogi täidise) ning katete tegemiseks sobib väga hästi ka bloki kujul müüdav Apetina valge juust. Tegu on feta-tüüpi juustuga, kuid kuna Apetina juustude päritolumaa on Taani, siis fetaks antud juustu nimetada ei saa.


Krõbe bruschetta murendatud valge juustu ja maasikatega

200 g Apetina® Classic Block
1 baguette (pikk)
400 g maasikaid
250 ml palsamiäädikat

Valmistamine: 15 min
Portsjonid: 4
Tase: kerge

Eelkuumutage ahi 190°C-ni. Valage palsamiäädikas väikesse kastrulisse ja laske keema. Vähendage kuumust ja keetke madalal kuumusel ligikaudu 10–15 minutit või kuni segu on meepaksune. Eemaldage pliidilt ja laske jahtuda. Segu pakseneb jahtudes veelgi. Katke kaanega ja asetage kõrvale.
Lõigake baguette diagonaalselt võrdseteks viiludeks ning asetage need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Asetage baguette’i viilud ahju ligikaudu 5 minutiks, kuni need muutuvad krõbedaks. Võtke saiad ahjust välja ja laske jahtuda.
Peske maasikad ja lõigake need suupärasteks kuubikuteks enne saiadele lisamist. Piserdage veidi palsamiäädikat maasikatele ja murendage valge juust lõpetuseks kõige peale.

Apetina valge juust sobib ülihästi ka soolaste bruschetta'de valmistamiseks! Serveerige baguette’id kohe, et kate oleks värske ja sai krõbe.

Kliki siia: retsepti allikas ja pildid valmistoidust.



Külm suvine pasta

200 g Apetina juustukuubikuid päikesekuivatatud tomatitega
300 g tortiglioni pastat
85 g vinnutatud sinki
2 avokaadot
1 küüslauguküüs
0,5 punast tšillipipart
1 sidrun
10 tüümianivart
10 pune vart
1 l vett
1 tl soola
musta pipart

Valmistamine: 10 min
Portsjonid: 4
Tase: kerge

Päikesekuivatatud tomatid, valge juust, vinnutatud sink ja avokaado. Ühe tõeliselt maitsva pasta jaoks pole rohkemat vajagi.
Laske vesi keema ning lisage sool ja tortiglioni pasta (± 8 min). Koorige avokaado ja kõigake suupärasteks tükkideks. Hakkige punane tšilli peeneks ja puhastage küüslauguküüs. Hakkige tšilli ja küüslauk.
Rebige vinnutatud sink tükkideks. Kurnake pasta ja valage see kaussi.
Lisage lisandid ja juustukuubikud õliga ning segage. Lisage poole sidruni mahl. Maitsestage meresoola ja musta pipraga.

Võid retseptis kasutada ka Apetina juustukuubikuid tšilli- või küüslauguga. Serveerige jahutatud pasta eelroana.

Kliki siia: retsepti allikas ja pildid valmistoidust.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Sült

Argitoidud
Sült