Linnapea valmistas 400 liitrit silmusuppi!

Sel sügisel toimuvad 13-30. oktoobrini Ida-Virumaal traditsioonilised Silmupäevad. Möödunud laupäeval toimus analoogne üritus ka Läti linnas Carnikavas.

Kõik, kes silmu armastavad, ilmselt teavad, et Silmupäevadel saab kahe nädala jooksul mööda Ida-Virumaad ringi rännates maitsta palju head silmu. Lisaks erimenüüdele restoranides, on festivali raames planeeritud korraldada kalalaat, kulinaarseid show'sid ja toitude degusteerimisi, lisaks toimuvad kohtumised tuntud külalistega - estraaditähtede ja silmapaistvate peakokkadega Eestist, Lätist, Soomest ja Venemaalt.

Silmupäevade 2016 korraldaja Jevgeni Timoštšuk ja EV Presidendi Kantselei peakokk Taigo Lepik,  kes oli ka möödunud aasta silmupäevade erikülaline, suundusid aga juba möödunud laupäeval  koos Lätti, Carnikavasse, kus toimus meie Silmupäevadega  analoogne üritus.

Jevgeni Timoštšuk on vaimustuses: "Nende ürituse mastaap on igati muljetavaldav! Silmule pühendatud pidu toimub linnas juba väga pikka aega ning on üks tähtsamaid linna üritusi. Kolm peoplatsi, mitu lava, rahvapidu, tõeliselt suur kogus igale vanusele mõeldud atraktsioone ja meelelahutust, palju maitsvat toitu, esinejateks tuntud estraaditähed...  Eelmisel aastal oli näiteks Maestro Raimonds Pauls ise kohal. Meie Taigoga sattusime sel aastal juubelipeole: Carnikava Silmupäevad toimusid 15. korda. Arvestades, et Eestit ja Lätit seovad hulga tihedamad ja soojemad sidemed kui diplomaatilised, võeti Eesti peakoka osavõtt pidupäevast vastu tormiliste ovatsioonidega!.

Taigo Lepik oli külaskäiguks tõsiselt ette valmistunud, tuues Tallinnast kaasa kaks spetsiaalset grilli. Suure lava ette olid paigutatud lauad, kus meie peakokk ja tema läti kolleeg Kaspars Jansons "nõidusid" toiduainete kohal publiku silme all.  Kohalikud gurmaanid hindasid kõrgelt eesti kulinaaride tööd. Taigo Lepik valmistas avatud silmuburgeri, kasutades selle loomiseks muu hulgas  praetud paprikat, Kadrioru seemnesaia, Kehtna farmi kuivatatud muna, grillil valmistatud silmu, kukeseeni, lutserni kasvusid ja blanšeeritud ube.

Olgu siinkohal öeldud, et juba sel sügisel saavad festivali "Silm suhu!" külalised proovida tuntud delikatessi carnikava interpretatsioonis, kuna üritusele oodatakse Läti peakoka sõbralikku vastuvisiiti.

"Tuleb tunnistada, et mulle avaldas väga tugevalt muljet "Carnikava peopäeva" korraldajate töö", jätkab Jevgeni Timoštšuk. "Töötavad kõik! Isegi linnapea Daiga Jurjevitsa valmistas isiklikult 400 liitrit silmusuppi, millega kostitati kõiki peo külalisi. Organiseerimisele ja korraldamisele oli kaasatud üle 300 inimese".


MINE KINDLASTI!

Praeguseks on Ida-Virumaa Silmupäevade korraldajad märkinud ära kolm peamist sündmust, mis festivali raames toimuvad.

*Päevade pidulik avamine toimub 13. oktoobril restoranis  Romantic Garden, mis asub Narva-Jõesuus  Noorus SPA Hotellis.

*21. oktoobril toimub samuti Narva-Jõesuus restoranis "Meretare" üritus "pime õhtusöök" , mida juhib Eesti peakokkade liidu liige, "Aasta kokk 2012"  tiitli kandja Vladimir Upeniek.

*22. oktoobril kutsub kaubandus- ja meelelahutuskeskus Astri kõiki külalisi traditsioonilisele kalalaadale.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa