Isade toidukiirabi lastele

Allikas: Pere ja Kodu Autor: Priit Kuusk
Kui pelmeenide keetmine ja purgisupi lahtikaanetamine on juba piinlikult sagedaseks saanud, tasub isadel sellest retseptikogust uusi ideid katsetada. Isegi kui mõne minu pakutud roa nimi tundub ehmatav (võtkem näiteks succotash või chkmeruli), siis söögid on kõik ülilihtsad ja julgen öelda, et laste puhul ka 90% kindla peale minek. Väiksed nüansid teevad neist aga koduse gurmee!
Valisin siia retsepte seinast seina, alates mu ema kullavaramust kuni “Köögikodanike” saate ja “Köögiorja päevaraamatu” teelt kõrva taha panduni. Aserbaidžaani maitsetest Ameerika indiaanlaste roogadeni. Kõik need sobivad ka omaette roana (v.a Jaapani kurgisalat), kuid mitutki neist tasub kombineerida. Näiteks Teriyaki lõhe sobib kartuli-vähisabamassiga ning vaese mehe sisefilee succotashiga.

Üks väike nõuanne ka: mõned kastmed, maitseained ja lemmikud võiks koduses riiulis alati käepärast olla. Järgnevaid toite tehes peaks sinna varuma lõheroa tarvis Teriyaki kastme, gruusiapärase kana jaoks hmeli-suneli maitseainesegu, kurgisalati tarvis Jaapani poest mirini ja röstitud seesamiseemnete õli.

Härrased, proovige julgesti, sest köök – see on imede sepikoda. Ilusat kooliaasta algust!

Jaapani kurgisalat

Kartulid ja vähisabad

Indiaani succotash

Hakklihasaiad

Aserbaidžaani durme

Teriyaki lõhe

Kana-chkmeruli

Vaese mehe sisefilee
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa