Rimi kööki asus tööle Eesti tippkokk Jörgen Kohal

Rimil on nüüdsest lisaks toitumisnõustajale ja treenerile ka oma kokk – Jörgen Kohal, kel seljataga erinevate Eesti tipprestoranide kogemus, näiteks Tigu, City Marina, Noa jpt. Jörgen hakkab hoolitsema selle eest, et Rimi valmistoitude menüü oleks mitmekesine ning tervislik. Lisaks uuele menüüle hakatakse Rimi köögi roogades olevaid komponente märgistama erinevate tähistega, mis aitavad tarbijal oma toiduvalikuid teadlikumalt teha. 
Jörgen võtab oma tööd Rimis kui suurt väljakutset. „Kuidas teisiti saakski, kui korraga on minu võimuses muuta vähemalt poolte Eestimaa elanike maitse-eelistusi. Ma soovin üllatada Rimi kliente olemasoleva valmistoidu uuendamisega ning pakkuda ka täiesti uusi maitseelamusi. Mul on suur pagas väärt teadmisi, kuidas oma igapäevast toidulauda muuta tasakaalustatuks ning eriliseks. Tean, kuidas toit saaks maitseküllasem, silmale kena vaadata ning mil moel toitu valmistada, et võimalikult vähe sellest raisku läheks,“ rääkis Jörgen Kohal.

„Rimi köögi jaoks on väga oluline, et meie valmistoidud oleksid tervislikud ning tasakaalustatud, sisaldades maksimaalselt naturaalseid koostisosi ning minimaalselt säilitusaineid,“ sõnas Rimi köögi juht Kaire Roosi. „Tänapäeva inimesed on üsnagi teadlikud sellest, millised toiduained on ebatervislikud ja mida tuleks süüa, et päevane menüü oleks tasakaalustatud. Valmistoidu puhul uuritakse tihti müüjatelt, mida üks või teine toit sisaldab. Kuna tahame kliendi valiku teha lihtsamaks, siis otsustasime esimese jaeketina, et hakkame oma valmistoitude toitumisalase teabe juures kasutama vastavaid tähiseid – A, B ja C. Märgised saavad sellised näitajad nagu sool, suhkur, rasvad ja küllastunud rasvhapped.“

„A-täht tähendab, et tegemist on komponendiga, mis on tasakaalustatud toitumise seisukohast soovituslikes piirides. B tähistusega komponent läheneb tasakaalustatud toitumise soovituslikule piirile ning seda peaks tarbima mõõdukalt. C tähistusega komponendi sisaldus eines ületab aga tasakaalustatud toitumise soovitusliku normi. C-tooteid võiks tarbida väiksemates kogustes ning jälgida, et teised eined sisaldaksid sama komponenti vähem,“ selgitas Kaire Roosi. „Rimi köögi eesmärk on luua toidukultuur, mis sobitub tänapäeva kiiresse elutemposse.“
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa