Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Tume ja hele siirup

Nädalalood

Tume ja hele siirup

Andra Kalda Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Andra Kalda
Küpsetamisel on vahel hea mõte suhkrule siirupit eelistada, sest selles leiduv puuviljasuhkur annab koogi pinnale ilusa pruuni värvuse, muudab kooriku pehmeks ja muredaks ning küpsetise sisu niiskeks ja õhuliseks. Lisaks magusatele on siirupil koht ka soolastes roogades ja lihaglasuuris.
Siirup on teisisõnu voolaval kujul esinev looduslik suhkur, mis seistes ei kristalliseeru, sest sahharoos on osaliselt lagunenud glükoosiks ja fruktoosiks.

*Hele siirup on kerge ja karamelline ning hea just magusroogades. Saadaval eri firmade siirupeid, ka ökosuhkrust valmistatuid.

*Tume siirup on aromaatsem, mõrkjam ja täidlasema maitsega, mistõttu passib idamaiste roogade ja lihakastmete maitsestamiseks. Tume siirup annab toidule värvi, seetõttu kasutatakse seda piparkoogi- ja leivatainas.

* Suhkruroosiirup on heleda siirupiga võrreldes maitseküllasem ja isikupärasem.

Broileri poolkoivad kleepuva siirupikastmega

Teistmoodi vinegrett

Kodune karask siirupivõiga

Kookoskommid ehk kodune Bounty

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes