Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Tärkava kevade maitsed

Nädalalood

Tärkava kevade maitsed

Maru Metspalu Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Siim Vahur
Kevad on minu jaoks eriline aeg. Siis on kohe palju kiirem, kui oli hangede ja libedaga, ent selles kiiruses on päikese soojust ja armastust. Tekivad hoopis teised isud, kui olid novembris või veebruaris.
Kõik peab olema mahlane ja krõmpsuv. Hommikud on valged ja tunduvad nii palju pikemad, et ka argipäeval on viitsimist kartulipätsikesi pannile särisema lasta. Või teha kevade maagiast ja uuest energiast pakatavaid roosasid pannkooke suitsukalaga. Muidugi pole paremat asja kui tärkavast rohelisest suristatud pesto, idandid ja värskelt lõigatud kress võileival või piimatoodetest priskelpuril. Ning kui talgutele minek, teen ikka kaasa potitäie kahe herne suppi.

Võib öelda, et kevad ise valis need road siia, et oleks, mida kaasa võtta, minnes peagi karulauku korjama, talgutele või pikemale jalutuskäigule. Et saaks hommikusööki lõunani nautida ja koogile vanillijäätisest palle veeretada. Ja et lapsed armastavad makarone, leiab siit ka ühe pastaroa retsepti, kus makaronidele on lillkapsas kaaslaseks sobitatud.

Mõnusat kevade maitset!

Kolmejuustu puri

Helge hommiku sõrnikud seemnete, hapukoore ja meega

Kahe herne supp

Rõõsaroosad pannkoogid suitsukala, pesto ja munaga

Pirukas “Broilerimaksa ja porgandi armastuslugu”

Kahe kartuli pätsikesed hapukoore ja sidruni träpsudega

Röstitud lillkapsaga pasta

Tsitruseline kook rabarberiga

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes