Lõhe tainas

Autor: Toidutare.ee
Lehttainas küpsetatud lõhe seente ja sidruniga.
  • 1,5 kg kaaluv lõhe
Täidis:
  • 250 g shampinjone
  • 2 hakitud shalottsibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sidrun
  • 25 g võid
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl sidrunipipart
Tainas
  • 1 pk lehttainast (32 x 26 cm)
määrimiseks:
  • 1 munakollane
  • 1/4 dl 35 %-list rõõska koort

Vajadusel roogi kala ning fileeri. Eemalda filee külge jäänud väikesed luud. Sulata või pannil, kuumuta hakitud sibul klaasjaks ja lisa tükeldatud seened. Maitsesta soola ja pipraga, lisa purustatud küüslauk.

Laota lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Aseta taina keskele üks kalafileedest, kata seene-sibulaseguga, lao puhastatud sidruniviilud ning tõsta teine filee pool peale. Tõsta taina servad kala peale vaheliti. Keera taina sees olev kala ümber ning vajuta taina servad kalakujuliselt kahvliga kinni. Vältimaks küpsemisel tekkinud õhumulle, tee kahvliga taina sisse augud. Pintselda tainas muna-kooreseguga.

Küpseta 225 kraadi juures kümme minutit, siis jätka küpsetamist 175 kraadi juures (30 minutit). Serveeri kartulirosettidega (tordipritsiga pannile pritsitud kartulipuder, mida on küpsetatud 250 kraadi juures 8-10 minutit).
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
DJ 23.aug 2010 18:34
Väga hea oli:)
s73v3n 22.jaan 2010 13:21
käib kah
Annu 08.okt 2009 19:26
tõesti maitsev või mis
kärbes :D 29.nov 2008 20:33
matsev
1