Uus Eesti baristameister on Nele Mangulis

Nele Mangulis hotellist Radisson SAS võitis Eesti barista meistrivõistlused, mis toimusid 19.…
Nele Mangulis hotellist Radisson SAS võitis Eesti barista meistrivõistlused, mis toimusid 19. märtsil Tallinnas. Astrid Väälma, kes töötab Tallink SPA Hotellis, saavutas teise koha.
Võistlustel peavad baristad ehk professionaalsed kohvibaarmenid, valmistama neli espressot, neli cappucciot ja neli fantaasiajooki maksimaalselt 15 minuti jooksul.
Lisaks põhivõidule sai Nele parima espresso auhinna ning Astrid auhinna parima tehnika eest. Nele ja Astrid on õppinud Paulig Instituudis. Võistluskohviks kasutasid mõlemad neiud Paulig Espresso Barista kohvisegu.

Nele autorijook koosnes espressost, laimimahlast, põldmarja siirupist, šokalaadist ja koorest, mille ta serveeris koos värskete põldmarjadega. Astridi autorijook koosnes espressost, šokolaadist, pirnisiirupist, roibose teest, koorest ja sidrunisorbeest.

Võistlus oli sellel aastal äärmiselt tihe. Esimest ja teist kohta lahutasid vaid mõned punktid. Kohe pärast võistlust kirjeldas Nele oma suurt üllatust ning õnne: ”Ma ei oodanud üldse, et mina võistluse võidan, kuid ma olen tohutult õnnelik”. Astridi sõnul oli võistlus huvitav ja pingeline ning tal oli hea meel võistelda tugevate vastastega.

Barista meistrivõistlused kokkuvõtvalt

Barista meistrivõistlustel peavad võistlejad serveerima 15 minuti jooksul neli espressot, neli cappuccinotja neli autorijooki nende omal valikul. Kõik joogid peavad olema espressopõhised ja ilma alkoholita. Kõik serveeritavad joogid peavad olema visuaalselt identsed ning maitselt sarnased. Igal võistlejal on 15 minutit ettevalmistusaega, 15 minutit võistlusaega ja 15 minutit koristusaega.

Baristasid hindavad kaks tehnikakohtunikku, neli maitsekohtunikku ja üks peakohtunik. Kohtunikud hindavad muulhulgas võistlusala puhtust, jookide maitset, võistleja tehnilisi oskusi ning presentatsiooni.

Lisainfo:
SCAE (Euroopa Erikohviassotsiatsiooni) ametlik kodulehekülg
http://www.scae.com/
Eesti Erikohviassotsiatsiooni ametlik kodulehekülg
http://www.ebmv.ee/
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
VivalaCuba 17.märts 2011 10:55
Proovisin ära. Nüüd kommentaarid: üldiselt polnud viga, aga tsipa kuiv jäi. Matcha pulbrit ei hakanud isegi otsima, tegin ilma. Teistkordsel proovimisel täiendasin-
täiustasin natuke - lisasin koogitainale kakaopulbrit, et saada pruun põhi, apelsini viljaliha purustasin köögikombainis ja siis keetsin koos suhkruga, aga 1 apelsini asemel kasutasin 1,5 apelsini. Koogipõhja lõikasin 3-ks ning vastavalt kasutasin ka natuke rohkem kohupiimakreemi. Lõpetuseks kasutasin koogi katmisel natuke rohkem martsipani (sellegi eest pidin lastega "võitlema, et käest ära ei söödaks";)). Tulemusega jäin rahule.
... 14.veeb 2011 17:43
päris nõrgad hambad siis....
LadyLill 13.veeb 2011 13:24
Ma ei soovita !:T minu lapsel oli sünni päev ja se kook oli nii kõva et üks tüdruk hammustas ja ta hammas läks pooleks :T
LadyLill 13.veeb 2011 13:24
Ma ei soovita !:T minu lapsel oli sünni päev ja se kook oli nii kõva et üks tüdruk hammustas ja ta hammas läks pooleks :T
M-L 03.veeb 2011 19:57
Väga huvitav:) Liiga kõrge hinna tõttu loobusin Matcha-pulbrist. Huvi pärast lisasin suti tavalise tee puru. Eks näeb, mis välja tuleb:D Martsipaniga tegin esimest korda üldse katsetust. Veel väga kenasti ei jäänud, aga lasi end üllatavalt kergelt rullida.
neyu 02.veeb 2011 16:03
Pärnus on vahetevahel Piccadilly´s seda ;)
Kokkavtudeng 02.veeb 2011 14:29
Kust saab matchat osta? Tartus või Pärnus näiteks?
1