Esmaklassiline šampanja uputatakse merre

Seni turistimagnetina tuntud väike Normandia saar Mont Saint Michel hakkab kuulsust koguma ve…
Seni turistimagnetina tuntud väike Normandia saar Mont Saint Michel hakkab kuulsust koguma veealuse veinikeldriga.
Nimelt katsetakse väidet, et stabiilselt külm merevesi koos kerge õõtsutamise ning ilma UV-kiirguse ligipääsuta peaks olema ideaalne keskkond šampanja küpsemiseks.
Prantsusmaa vanimaid šampanjatootjaid Louis Roederer uputas sel nädalal juba esimese testpartii Brut Premier pudeleid Saint-Malo lahe põhja.
Uputamisel nähti ka eraldi vaeva, et pudelid oleksid raskesti leitavad, sest tegemist on kalli joogiga ning tõenäosus veealuste varaste väljailmumiseks on arvestatav.
Veiniga on taolist eksperimenti tehtud juba mõned aastad tehtud, kuid nüüd on esimene kord, mil seda proovitakse šampanja peal.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa