Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Eesti pääses kokkade olümpiamängude finaali!

Nädalalood

Eesti pääses kokkade olümpiamängude finaali!

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Bocuse d'Or
Norras Stavangeri linnas selgusid täna maineka kokakunstivõistluse Bocuse d'Or Euroopa vo…
Norras Stavangeri linnas selgusid täna maineka kokakunstivõistluse Bocuse d'Or Euroopa vooru võitjad.
Eestil läks üle ootuste hästi
Eesti esindajaks oli restorani Egoist peakokk Vladislav Djatshuk, kelle esitust hinnati 7. koha vääriliseks. Euroopast pääseb finaali 12 maad, seega saab Eesti  oma kokakunsti kõrget taset tõestada ka tuleval aastal Prantsusmaal Lyoni linnas toimuval finaalvõistlusel.
Vähetähtis pole ka fakt, et eraldi hinnati ka võistlejatel abiks  olnud noori abikokkasid ning parimaks tunnistati Eesti abikokk, 19-aastane Viktor Leshevitsh. “Oskasin seda pisut oodata, kuna olin eelnevalt oma töö kohta palju kiitvaid hinnanguid saanud,” sõnas Leshevitsh. Noormees avaldas lootust, et tulevikus õnnestub tal kogu suurvõistlus võita.
Eesti delegatsiooni juhiks oli Dimitri Demjanov, kes oli ühtlasi 20 Euroopa toidukorüfeest koosneva žürii liikmeks.  “Maailma kõrgeima tasemega gastronoomiavõistluse lõppvooru jõudmisega täitsime edasipääsu eesmärgi,” oli Demjanov rahul, et võistlusel esmakordselt osalenutena oma kohalolu õigustada suudeti.

Hindamiseks pidid kõik valmistama ühe roa lõhest ning teise lambalihast.
Igapäevaselt restoranis Egoist töötaval Djatshukil kulus kõrgele kohale jõudmisele muuhulgas 720 tundi treeningut, 40 kilo Norra lõhet, 60 kilo Iirimaalt pärit lambaliha, 20 kilo lambaneerusid ja sama palju lamba harknääret.
Iga kahe aasta tagant toimuvale Bocuse d’Orile pani aluse 20 aastat tagasi prantsuse tippkokk Pierre Bocuse. 1. ja 2. juulil toimunud Euroopa finaalis osales kokku 20 riiki, mida on varasemaga võrreldes rekordiliselt palju. Võistluse raames toimus ka kahepäevane toidumess, mis oli kohale meelitanud tuhandeid toidunautlejaid.

Puhas Skandinaavia triumf
Esimese koha sai võõrustajamaa Norra, kes on ka varem väga tugevalt nimetet võistlusel esinenud. Teiseks tuli Taani, kolmandaks Rootsi.

Veel pääsesid finaalvooru Soome, Holland, Tsehhi Vabariik, Eesti, UK, Šveits, Luksemburg, Island. Esmakordselt osalenud riikidest pääses Eesti kõrval 2009. aasta jaanuaris toimuvale lõppvõistlusele Prantsusmaal Lyonis vaid Tšehhi Vabariik.
Vaata ka 17.03.2008: On selgunud Eesti esindaja Bocuse d'Or Euroopa voorus

Ühe allikana kasutatud ka EPL - Mari Kodres Stavangerist: "Eesti kokakunst lõikas loorbereid"

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes