Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Mida kuumem ilm, seda külmem supp

Nädalalood

Mida kuumem ilm, seda külmem supp

Indrek Pärli
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Päike lõõskab, mõte kuuma pliidi ääres toimetamisest ning tulise roa helpimisest ei ole eriti ahvatlev.
Suvisel palaval ajal pole midagi mõnusamat kui külm jahutav supp.Külmsuppe tehakse mitut moodi. Venelased armastavad teha okroškat, mida  enamasti tehakse kaljast, aga kasutatakse ka petti või keefiri, hispaanlased ei saa läbi ilma oma kuulsa tomatisupi gazpacho´ta ja näiteks Bulgaarias tehakse külmsuppi paksust maitsestamata jogurtist.

Erinevaid külmsupi retsepte:

Keefiril või jogurtil põhinevad supid
Sepamaa okroška
Bulgaaria külmsupp tarator
Turkmeeni okroška

Tomatisupid
Gazpacho
Roheline gazpacho
Gazpacho maasika-salsaga
Lihtne külmsupp tomatimahlaga

Kaljasupid
Okroška kalast
Okroška aedviljadega
Okroška singiga
Okroška lihaga
 

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga