Vormiroogi võib valmistada erinevatest köögiviljadest, makaronidest, riisist jm. Lisandite võimalus on suur: munad, piimasaadused, kala, liha, vorstid-singid, puuviljad, rääkimata vürtsidest ja maitsetaimedest.
Vormiroogade tegemine on lihtne ega nõua kokalt pliidi juures passimist. Lisaks sellele on köögiviljadest, pudrust ja järelejäänud kalast või lihast tehtud vormitoidud odavad.
Üleküpsetatud vormiroad võib teha nii keedetud kui toorestest köögiviljadest, millele võib lisada juustu, kala, kana, liha või vorsti. Kastmele võib lisada riivitud juustu ja mune. Nn. kiusatused on vormiroad, milles on kartulit ja teisi köögivilju ning kala või liha enamasti ribadena. Vedelikuna kasutatakse koort või piima, aga ka liha-, kala- või köögiviljapuljongit. Puljongi sisse võib panna ka toor- või sulatatud juustu.
Singikiusatus
Provence`i vorstiroog
Kreekapärane ahjuvorm
Tortilla-vormiroog
Tomatine pastavorm
Tomati-leivavorm
Hakkliha-punapeediroog tatraga
Kapsa-lõhevorm
Spageti-hakklihavorm
Ahjukarbonaad seente ja sibulaga
Gratineeritud seened peekoniga
Anšooviseräimed
Kanavorm paprika ja kartulipudruga
Õunad helbekatte all
KOMMENTAARID