Teeme suu magusaks

Autor: Raili Mikk
Kindlasti meenub sõnaga “magustoit” paljudele esimeste seas kompott vahukoorega, kohupiim moosiga ja loomulikult legendaarne karamell-kissell – need kõige tuttavamad omaaegsetest koolilõunatest. Tegelikult on valik hiiglaslik.
Hetkel tundub, et inimesed võtavad ette pigem koogiküpsetamise kui magustoidu valmistamise. Lasteaia söögitädid kurdavad, et pisikesed jätavad magusroa järele, kuna neil kodus seda ei tehta. Kiire elutempo jätab parasjagu aega vaid soolase õhtusöögi valmistamiseks, magusaks haaratakse ehk karp jäätist.
Tuletan meelde, et on palju magustoite, mis on lihtsad ja mille valmistamiseks ei pea pikka nädalavahetust ootama. Ja veel - ka kalorite poolest jäävad nad tihti alla rammusatele kookidele.

Küpsetatud juust murakamoosiga   

Mandliliköörijuust besee ja kirssidega 

Kihiline leiva-kohupiimamagustoit  

Karamelliseeritud õunad jäätise-mascarponevahuga     

Šokolaadimousse

Kohvibanaanid

Pohla-kohupiimavahuga piparkoogilehvik

Pokaalitiramisu

Leivasupp

Ahjuõunad pähklitäidisega

Ahjujäätis

Kookospiimatarretis pohlakastmega

Karamellitud saiavorm

Kama-jogurtitarretis

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa