Lõppes Bocuse d'Or finaal

Äsja lõppes Prantsusmaal Lyonis mainekas Bocuse d'Or gastronoomiavõistluse finaal, kus ka…
Äsja lõppes Prantsusmaal Lyonis mainekas Bocuse d'Or gastronoomiavõistluse finaal, kus ka Eesti esmakordselt osales.
Esimese koha pälvis Norra, teise Rootsi, kolmanda koha Prantsusmaa, parim liha- ja kalaroaks tunnistati Taani valmistatu.
Eestit esindas restorani Egoist peakokk Vladislav Djatšuk, kes saavutas 24 finalisti hulgast 15. koha.
Bocuse d`Or on rahvusvaheline kokkade võistlus, mille võitmine teeb kokale sama väärt au kui olümpiakuld. Selle ambitsioonika võistluse ellukutsuja oli 1987. aastal Paul Bocuse – prantsuse köögi suurmister, kes praegu omab mitmeid  restorane, nende hulgas ka 3 Micheline tärniga hinnatut.

Iga kahe aastat tagant toimuvale Bocuse d`Or peavõistlusele Lyonis eelneb vahe-etapina regionaalne eelvoor, Bocuse d Or Europe 2008. aastal pääses võistlema 20 riiki. Eesti sai eelvoorus 7. koha, millega pääses edasi finaali.
Loe võistlusest lähemalt
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa