Helsingi tipprestoranid sõidavad Tallinnasse

Veebruari lõpus on viimastel aastatel üheks Euroopa trendikaimaks toidulinnaks kujunenud Hels…
Veebruari lõpus on viimastel aastatel üheks Euroopa trendikaimaks toidulinnaks kujunenud Helsingi tipprestorane võimalik nautida ka Tallinnas. Kümme Eesti esimesele Eat&Joy restoraninädalale valitud restorani toovad oma peakokkadega nägemuse 21. sajandi menüüdest, mille peaosades mängivad erinevad Põhjamaade maitsed.
Tallinnasse sõidab Eat&Joy raames ka Soome kõigi aegade kiidetum, kahe Michelini tärniga pärjatud Hans Välimäki, kelle Chez Dominique on valitud maailma 50 parima restorani hulka (35. koht 2007. aastal, 39. koht 2008. aastal).
"Toidule antud rahvusvaheline tähelepanu tõendab, et see, millega meie tegeleme, on tõesti osa kultuurist. Ka Tallinna restoranide tase on viimastel aegadel tõusnud ja tänu meie linnade vahelisele seni tihedale ja enamasti ka hea kvaliteetiga transpordiühendusele, on mõlemal rahval kerge nautida teineteise restoranikultuuri", ütleb Hans Välimäki, kes rõõmustab Eat&Joy ajal oma menüüga restorani Egoist.
Eat&Joy üritusi varem Helsingis, Peterburis ja Berliinis korraldanud restoraniajakirja Viisi Tähteä sõnul on Soome kokanduskunst 15 aasta jooksul tõusnud ennenägematule tasandile. Euroopa Liiduga liitumise järel hoogustunud tööjõu vaba liikumine on andnud ka kokkadele võimalused välismaal töötada ja õppida. Tagasi koju tulles on nad olnud täis uusi ideid ja kirge ja osaliselt selle tulemusena on Helsingi kiiresti arenenud üheks Euroopa põnevaimaks ja kiidetuimaks restoranilinnaks, kus austatakse nii välismaist mõju kui ka värskeid kodumaiseid tooraineid ja toiduajalugu. Tänu Eat&Joy projektile on Helsingit viimastel aastatel külastanud ja heaks kiitnud sajad rahvusvahelised toidu-, elustiili- ja meelelahutusajakirjanikud.
Helsingi restoranide menüü on järgmistes söögikohtades:

Restoranis Museum, Cocktail lounge A21 Cocktail menüü
   
Restoranis Vertigo, Demo menüü
Vertigo lounge`s American Baari Cocktail menüü

Restoranis Pegasus, Lofti menüü
Restoranis Ribe, Atelje Finne menüü   

Restoranis Tchailovsky, Hotell Klaus K The Best of Finland hommikusöögi menüü
Restoranis Monaco, Mecca menüü
Hotellis Savoy, Helkan Keittiö menüü
Restoranis Egoist, Chez Dominique menüü
Restoranis Gloria, Olo menüü
Helsingi restoraninädal algab 26.02 ja lõppeb 07.03.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa