A. Le Coq Kali

Silk-leib sirutab, kali-leib kasvatab, võileib vibutabViin teeb seda, mis kali ei teagiEi õlu…
Silk-leib sirutab, kali-leib kasvatab, võileib vibutab
Viin teeb seda, mis kali ei teagi
Ei õlu hakka hõlma, ei kali karga kaala
Sulase kali on kaevus
Mäletad seda head kalja maitset, mis saatis Sind nooruses… Mäletad seda hetke, mil sõpradega seisite järjekorras kollase tünni ees... mäletad seda aega, mil ei möödunud päevagi ilma kaljata…
A. Le Coq taaselustab need mälestused ning toob Sinuni tõelise, ehtsa kalja – nagu õige kali olema peab: traditsioonilisel kääritamise meetodil kvaliteetsest odrast ja rukkist valmistatud naturaalne kali.  A. Le Coq’i Kalja puhul on kaljavirde kääritamine toimunud pärmi ja piimhappebakteritega, nagu seda on tehtud ammustest aegadest. Mõnusa janukustutuse eesmärgil on kaljale lisatud ka kerge kogus süsihappegaasi, mis teeb joogi veelgi karastavamaks.
Kali on ammustest aegadest olnud kääritatud jook, mistõttu on sellel ka sees mõningane alkoholi protsent. 
Ajaloost on teada sedagi, et suurte epideemiate ajal kasutati Venemaal kalja välispidiselt isegi mikroobide hävitamiseks, kusjuures mõju põhines nii orgaanilistel hapetel kui ka mõningasel alkoholisisaldusel.
Naturaalsel pärmidega kääritatud kaljal on võrreldes teiste karastusjookidega hulk plusse. Et kalja valmistamiseks kasutatakse taimset toorainet, siis sisaldab see jook märkimisväärselt kaaliumi. Erinevalt teistest karastusjookidest on kaljas väikestes kogustes väärtuslikke aminohappeid ja valke. Needki pärinevad põhiliselt viljast. Kindlasti peab mainima ka B-rühma vitamiine. Vitamiine sisaldab kalja tooraine ja nendega rikastavad valmivat jooki ka pärmid.
Et kali moodustub käärimisel, siis on tema valmistamiseks tingimata vajalik suhkur. Pärmid kääritavad suhkru süsihappegaasiks ja alkoholiks. Kali käärib tavaliselt paar ööpäeva ja mõlemat käärimisprodukti moodustub suhteliselt vähe. Nii süsihappegaas kui ka alkohol on konserveeriva toimega ja soodustavad joogi säilimist. Veel üks naturaalse kalja trump on teatav orgaaniliste hapete sisaldus, mis, kuigi väike, soodustab siiski seedenäärmete talitlust. Ja lõpuks, naturaalne kali sisaldab ka vähem suhkruid kui enamik teisi karastusjooke.
Kuna A. Le Coq’i Kalja valmistamine toimub traditsioonilisel meetodil, siis võib see toode  sisaldada  kuni 0,8 mahuprotsenti alkoholi. Alkoholiseaduse määratluses ei käsitleta alkohoolse joogina loomuliku käärimise tulemusel tekkinud kuni 1,2% alkoholi. Just käärimisprotsessi käigus tekib õige kalja maitse, sest pärm hakkab lõhkuma linnastest tekkinud suhkrut, protsessi kõrvalproduktina tekib tootesse mõningane kogus alkoholi.
A. Le Coq’i naturaalne kääritatud kali on saadaval 0,5-liitrises klaaspudelis ja 1-liitrises PET pudelis. Mõlema toote puhul on kasutatud õllele iseloomulikku tumedat pakendit, kuna tume pakendi pind kaitseb toodet paremini valguse eest ja tagab toote maitseomaduste säilimise  säilivusaja lõpuni.
A. Le Coq on kalja retsepti välja töötades seadnud eesmärgiks saavutada kunagisele kaljale iseloomulik maitse. Seetõttu on otsitud võimalust leida selle tootmiseks kontsernis parim tehnoloogia. Klaaspudelis kali villitakse  Valgevenes, A. Le Coq’i kontserni tehases Lidskoje Pivo ning 1l plastpudel A. Le Coq’i kontserni tehases Ragutis.
Kuldse Notsu pannkoogiretsept A Le Coq kaljaga
Pannkoogitainas:
  • 250 ml A. Le Coq  kalja
  • 1 muna
  • 200 g  jahu
Koostisosad segada pannkoogitainaks ning küpsetada õhukeste ülepannikookidena pannil kuldpruuniks.
Salat pannkoogitäidiseks:
  • valge suitsukala
  • marineeritud kurk
  • sibul
  • keedumuna
Salatikomponendid hakkida, segada kastmega, kogused vastavalt soovile.
Salatikaste:
  • majonees
    veidi sinepit
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa