Kala teeb head!

Autor: Raili Mikk
Kala söömise kasulikkuses ei pea vist kedagi veenma. Kala tugevdab tervist ja aitab ära hoida paljusid haigusi. Sööma peaks kalaroogasid vähemalt kahel või kolmel korral nädalas.
Tänu kergele seeditavusele võib seda teha nii hommikul kui õhtul. Kala võiks hoopis sagedamini asendada meie toidulaual vorste, sinke ja liharoogasid.
Lisaks räimele ja valgele kalale on eestlaste kindlate lemmikute seas lõhe ja forell. Ostes poest soodsa hinnaga terve kala, peaks meeles pidama, et lõhel on söödavat osa umbes 60%. Lisaks filee kasutamisele oleks tark selgroost, peast ja sabast teha suppi või keeta puljong mõne tarretise tarvis. Fileest valmivad aga suurepärased vormiroad, salatid ja suupisted, soola- ja ahjukalad.
Graavkala põhiretsept
Oivaline kalasupp
Caesari salat forelliga
Kiirsoolasiig
Lõhe-brokolivorm
Rikkaliku kattega ahjukala
Vanaema räimevorm
Räimed ürdimaitselises õlikastmes
Heeringavorm
Üleküpsetatud küüslauguräimed tomatikastmes
Kala-basiilikuampsud
Grillitud haugifilee ürdivõi ja köögiviljadega
Lihtne kalagratään
Koharullid konjakikastmes
Muna-kilutäidisega rullbiskviit
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa