Lummav lammas

Autor: Indrek Pärli
Lambaliha on mujal maailmas väga kõrgelt hinnatud, ka nendes maades, kus näiteks sealihast üldse lugu ei peeta.
Eestlase maitse on aja jooksul rikutud nõukaaegse halva kvaliteediga lambaga, mistõttu räägitakse palju koledast "kasukamaitsest". Mitmetele, k.a. allakirjutanule on see maitse küll väga meeltmööda, paljudele inimestele samas üsna vastuvõetamatu.
See maitse on omane eelkõige vanematele loomadele, maitse vähendamiseks võib liha maitsestada näiteks küüslaugu, rosmariini, kadakamarjade, majoraani või ingveriga. Noorloomade, eriti talleliha puhul pole seda muret, tegemist on pehme ja üpris hõrgu lihaga
Poodides müüakse palju Uus-Meremaalt toodud lambaliha, ka kodumaise lambaliha saadavus paraneb iga aastaga. Iseäranis soovitan otsida eestimaist lammast suurematelt turgudelt, ka äsja avatud Rotermanni turul on värske lammas täiesti olemas.

Lamba-carpaccio
Magusa koorikuga lambalihatükid
Aromaatsed lambalihapallid
Tummine lambasupp
Armeenia lambalihasupp
Jamie Oliveri lamba-veinihautis
Sidruni-piparmünditall
Lambapilaff
Talleke nimega Huang Li
Lambaribid "1001 öö" marinaadis
Röstitud lambapraad
Sookolli lambakints
Lambahakklihaga täidetud paprikad
Šašlõkk lambalihast
Lamba-curry maitsestamata jogurtiga
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa