Eesti Kodukokk 2009 on Maris Arulepp Tartust

Laupäeval selgus ajakirja Oma Maitse ja Wõro korraldatud kokanduskonkursi võitja: tänavuse aa…
Laupäeval selgus ajakirja Oma Maitse ja Wõro korraldatud kokanduskonkursi võitja: tänavuse aasta parimaks kodukokaks osutus tartlanna Maris Arulepp, kes võlus žürii oma kõrvitsapüree täidisega „Jõuluhõnguga pannkoogikarp“.
Konkursi Kodukokk 2009 kuulutati välja 1. septembril ja võistluse esimesse vooru laekus 250 võileivaretsepti. Oma Maitse tegevtoimetaja Siiri Kirikali poolt juhitud professionaalidest koosnev žürii valis oktoobris välja kümme parimat retsepti, mille autorid kutsuti osalema finaalvõistlusel, mis toimus 11. novembril Kristiine Keskuse Kristiine bistroos.
Finaali pääsesid Ragne Värk (Pärnu), Evelin Org (Tallinn), Rein Ereb (Jõgevamaa), Erlis Schönberg (Muraste), Maigi Lepik (Valgamaa), Ilse Metsamaa (Saue), Ivi Laurits (Viljandi), Maido Maiste (Saku), Maris Arulepp (Tartu) ja Ain Karutoom (Turba). Konkursi žüriisse kuulusid Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal, Atria Eesti AS lihatoodete divisjoni direktor Katrin Jalas ja AS Tallink Grupi peakokk Anti Lepik.
Kümme finaali pääsenud parimat kodukokka hakkasid laupäeval jahtima peaauhinda – Estraveli reisi Pariisi ja autentset kokanduskursust. Žürii poolt ette antud samasuguste toidukorvide sisust tuli võistlejatel oma fantaasia ja oskuste abiga tunni aja jooksul valmistada originaalsed pannkoogid. Ülesandega kõige paremini hakkama saanud Maris Arulepa pärjati tiitliga “Eesti Kodukokk 2009”. Peaauhinna andis võitjale üle Eesti Noorkokk 2009 Ailen Ojamaa.
Siiri Kirikali sõnul oli võistlus pingeline ja võistlejate ärevus suur. „Esimene võistleja lõikas kohe näpu veriseks, mõnel jäi retsept poolikuks, mõnel oli ajaga kitsas, mõne jaoks ei olnud pannkook kõige tugevam külg“, rääkis Kirikal. „Võitja valimine osutus samuti üliraskeks ülesandeks  - nagu selliste võistluste puhul tihti juhtub, täpselt võrdse punktisumma said žürii poolt kaks finalisti“, lausus Kirikal. „Aga pidime valiku tegema ja võitjaks osutus see Maris Arulepa roog, millel oli tugevam maitse“.
„Mu jaoks oli juba uskumatu see, et ma üldse finaali pääsesin. See, et ma olen võitnud ei ole veel kohale jõudnud. Uskumatu!“ rääkis Kodukokk 2009 Maris Arulepp. „Olen väga õnnelik ja tänulik, et korraldajad andsid hobikokadele sellise toreda võimaluse ennast rahvale näidata ja nii põnevast võistlusest osa võtta“. Maris ei tea veel, millal ta koos mehega Pariisi läheb. „Olen pulmafotograaf ja nädalavahetused on mul tihti kinni, aga küll me leiame aja“, lisas Arulepp.
Auhinnata ei jäänud ükski finalist – kõiki ootab pärast võistlust ees ööpäev Tallink Spa’s või merekruiis Stockholmi koos õhtusöögiga Tallinki laeva pardal. Žürii liige, Tallinki peakokk Anti Lepik andis laupäeval üle ka Tallinki eriauhinna konkursist osa võtnud, kuid finaali mitte pääsenud võistlejale Elina Sildrele, kelle võileivaretsept “Võileib singi-ploomimäärdega“ võlus žürii hästi kokkusobitatud jõuliste maitsetega. „Must ploom ja suitsusink on omavahel huvitav kooslus ning seda värskendavad suurelt lõhnav tüümian ja intensiivne rukola,” kommenteeris Lepik žürii valikut.
Kodukoka konkurssi  korraldavad ajakiri Oma Maitse koostöös Wõro ja veebiküljega toidutare.ee. Konkursi toetajad on Tallink ja Estravel. Konkursi esmane eesmärk on tõmmata tähelepanu kodustele kokandustraditsioonidele. Kodukoka konkursile laekunud retseptidega saab tutvuda aadressil www.toidutare.ee/kodukokk2009.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa