Toiduga vähi vastu

“Kõik me kanname endas latentseid vähirakke. Ometi sureb vähki "vaid” üks neljast inimes…
“Kõik me kanname endas latentseid vähirakke. Ometi sureb vähki "vaid” üks neljast inimesest.” Nii väidab raamatu “Toiduga vähi vastu” sissejuhatuses doktor David Servan-Schreiber, et anda mõtlemisainet sellest, miks ülejäänud kolmel käivituvad loomulikud kaitsemehhanismis. Toit on üks neist keskkonna teguritest, mida me ise mingil määral valida saame ning selle kaudu oma tervist mõjutame. Uus raamat annab rohkelt uut teavet koleda ja kurja haiguse kohta ja lähtub faktist, et tervelt 40% läänemaailma vähijuhtudest oleks võimalik vältida pelgalt toitumisharjumuste muutmisega. Raamatu esimene osa seletab väga lihtsalt lahti vähistatistika, teeb sellest tagasivaatavaid järeldusi, muugib lahti hetked, mil haiguse kulgu on veel võimalik sekkuda ja sihib vähivastase toimega ühendite rikkalikule vaaraaidale -  meie igapäevasele toidulauale.
Vähk on haigus, millega tuleb arvestada iga päev. Siit leiad soovitusi ja põhjapanevaid argumente toiduainete, seente, vetikate, linaseemnete, vürtside, probiootikumide, kapsaliste, laukude, soja, tomati, marjade, tsitruseliste, rohelise tee, punase veini ja šokolaadi vähivastaste omaduste kohta, lisaks leiad eest ohtralt tervisest “pakatavaid” retsepte. Rohelise teega paneeritud kanafilee kõlab ahvatlevalt, gratineeritud pak-choi mõnusalt argiselt. Lõhetaskud valge veini kastmes kostub hõrgu nädalalõpu roana ja Burgundia marjasupp mee ja punase veiniga maitseb kergelt ning mõjub elegantselt ka restoranimenüüs.
Isegi kui teie peres pole vähki esinenud, on hea see raamat läbi lugeda ja oma kodusesse retseptikogusse soetada. Siin ei hirmutata ega ähvardata, vaid seletatakse ja põhjendatakse ning menüüst ei ole “välja visatud” ka punast liha. Viimane tõsiasi teeb raamatu minu jaoks eriti usaldusväärseks. Seega pole paha vaadata aeg-ajalt üle oma menüü ka sellise luubi alt, mida uus raamat soovitab.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa