Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Pasta või makaron, ega nimi toitu riku

Nädalalood

Pasta või makaron, ega nimi toitu riku

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Kristjan Lepp
Paljud ei ole siiani harjunud, et omaaegset odavat toitu, mida makaronideks nimetati, nüüd hoopis pastaks kutsutakse, täisväärtuslikuks toiduks peetakse ning korralikes restoranideski pakutakse:)
Korrektne on küll öelda "pasta", sest makaron on vaid üks mitmesajast pastaliigist. Kuid pidage seda enda jaoks pastaks või makaronideks, fakt on, et tegu on siiski enamikes peres populaarse toiduga, millest on loendamatul hulgal retsepte.Seekordsetes retseptides toome teieni eelkõige tuntud pastaklassikud, mida pärinevad pasta kodumaalt Itaaliast ning mida tuntakse ja armastatakse üle maailma.
Aglio e Olio ehk spagetid küüslaugu ja õliga

Spaghetti alla Carbonara
Kevadine pastaroog ehk Penne Primavera
See on küll roog, mille päritolu üle vaieldakse, on see algupäraselt Itaalia roog või mõtlesid antud retsepti välja New Yorgis elavad itaalia immigrandid. Sellegipoolest on nimetet roog maailmas üpris laialt tuntud.
Pasta värske pestokastmega ehk Pasta al Pesto
Penne all'Arrabiata
Lihtne Pasta Bolognese
Bucatini all'Amatriciana
Pasta alla Puttanesca
Ricotta-spinatitäidisega ravioolid
Täidetud cannellonid tomatikastmes ehk Cannelloni al pomodoro
Spagetid tomati ja basiilikuga ehk Spaghetti al pomodoro e basilico
Veiselihalasanje ehk Lasange con ragu di manzo
 

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes