Rannamõisa hakkas esimesena Eestis müüma pardiliha

Linnuliha turustaja Rannamõisa alustas esimesena Eestis värske pardiliha müüki. Esialgu on sortimend…
Linnuliha turustaja Rannamõisa alustas esimesena Eestis värske pardiliha müüki. Esialgu on sortimendis pardifilee, pardikoivad ja terve part, kuid tulevikus on plaanis kindlasti pardilihast toodete valikut laiendada.
Rannamõisa müüb lisaks pardilihale ka broileri- ja kalkuniliha ning jõuludeks toob Rannamõisa müügile ka jahutatud haneliha.
Rannamõisa kaubamärgi tootejuhi David Pärnametsa sõnul on tänu tarbijate toitumisteadlikkuse ja tervislikkuse tõusule linnuliha tarbimine iga aastaga järjest kasvanud. „Ma arvan, et tänane turg on pardiliha jaoks küps, sest tarbija vajab traditsioonilisele broilerilihale vaheldust,“ hindas linnuliha turuolukorda David Pärnamets. Ta lisas, et praegu on suuremates kaubanduskettides müügil terve part, pardikoivad ja pardifilee, kuid kuna Rannamõisa näeb pardilihas suurt potentsiaali, siis on kindlasti tulevikus plaanis pardiliha tootevalikut ka laiendada.
Kuna seni on pardiliha olnud eestlastele suhteliselt raskesti kättesaadav, siis puuduvad kogemused ja oskused selle hõrgutava linnu valmistamiseks, mistõttu peetakse Rannamõisa kokk-blogija Ragne Värgi hinnangul pardiliha valmistamist sageli keeruliseks. „Pardi rinnafilee valmistamine ei ole sugugi raske ning mõningaid oskusi ja nippe omandades saab pardilihast kiiresti ja lihtsalt valmistada suurepärase roa,“ kinnitas Rannamõisa kokk-blogija Ragne Värk. Esmakordselt pardiliha valmistades soovitab Rannamõisa kokk siiski kindluse mõttes kätt proovida pardi rinnafilee või siis pardikoibade valmistamisega.
Ragne Värgi sõnul pärinevad pardiliha hõrgumad palad koibadest ja rinnakust. „Pardiliha on mõnevõrra tumedam kui teiste lindude liha, mistõttu on pardil kana- ja kalkunilihast rikkalikum ja tugevam maitse,“ rõhutas pardiliha eripära Rannamõisa kokk-blogija.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa