Kõik armastavad pitsat

Autor: Raili Mikk
Väidetavalt leiutati pitsa umbes kaks sajandit tagasi Napolis. Eestlasi võib julgelt pidada selle „itaalia nokia“ kirglikeks armastajateks. Sellest räägivad kõnekalt arvukad pitsarestoranid, kus ei või kunagi kindel olla, et uksest sisse astudes vaba laua leiad.
Esimesena meenub „Steffani“ Pärnus, mis on vist ainuke söögikoht kogu  linnas, mille külastatavust aastaajad ega turistide arv absoluutselt ei kõiguta.
Õige itaalia pitsa valmib suures puudega köetavas ahjus 8 minutiga. Taina puhul mängib rolli hea jahu, katte juures aga lihtsad ja omavahel hästi harmoneeruvad komponendid. Juustudest kasutatakse peamiselt mozzarellat, parmesani ja gorgonzolat.
Itaallaste geniaalne kingitus kogu maailmale on alati proovimist väärt!
Klassikaline pitsategu
Itaalia perenaise pitsatainas
Kiire pitsatainas
Pitsapõhja valmistamise etapid (SAMM-SAMMULT fotodega õpetus)
Klassikaline pitsakaste ehk marinara
Neljajuustupitsa
Tuunikala-anšoovisepitsa
Pepperonipitsa
Veel võimalusi pitsa valmistamiseks:
Tortiljapitsa
Hakklihapitsa kohupiimatainal
Mozzarellapitsa  
Pitsarull
Tuunikalapitsa  ahjupannkoogitainast põhjal
Kerge köögiviljapitsa

Kiire pitsa Margherita ehk tomatipitsa
Vürtsikas vorstipitsa valmispõhjal  
Pitsakeerud
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa