Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Selle kevade viimased Oma Maitse kokakursused!

Nädalalood

Selle kevade viimased Oma Maitse kokakursused!

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Jüri Seljamaa
On veel mõned vabad kohad - vali endale meelepärane kursus ja tule naudi toiduvalmistamise ni…
On veel mõned vabad kohad - vali endale meelepärane kursus ja tule naudi toiduvalmistamise nippe ja teadmisi.

4. mai - Taimetoidud
Menüüs on marineeritud ja kergelt grillitud suvikõrvitsad idude ja Kalamata oliividega, ahjus röstitud pastinaagid, porgandid ja teised köögiviljad ning kõige lõpuks ahjus röstitud peedisalat rucola, Kreeka pähklite ja kirsstomatitega. Räägime kvaliteetsetest õlidest, looduslikest magustajatest ning õpime ise idusid kasvatama. 
11. mai - Grill
Alustame salatiga sinepi ja meega marineeritud sea sisefileest (rucola, kiir-marineeritud värske kurk, kapparid, apelsini viljaliha, kirsstomatid ja mahlane mee-sinepiga marineeritud seasisefilee). Siis pakume grillitud kanafileed (salat rucola, maasikate ja pekaanipähklitega) ning grillitud veise sisefilee a la filet mignon, mida serveerime rosmariinikartulite, palsamiveiniäädika siirupis hautatud šalottsibulate ja punase veini kastmega.
18. mai - Kala
Teeme salatit lõhefilee confit’ist (madalal temperatuuril omas mahlas hautatud kala). Saame teada, milline näeb välja Peruu päritolu tuunikalaroog ceviche. Lõpuks praeme hõrku kohafileed, mida serveerime rucola-pesto ja aurutatud metsiku riisiga
25. mai  - Moodne Eesti köök
Valmistame moodsat vürtsikilu-kartulisalatit pošeeritud kanamunaga, värske herne püreesuppi soolatud siiakalaga ja vasikalihahautist kodumaiste köögiviljadega. Räägime sellest, kuidas kohandada rahvusvahelised bestsellerid kodumaise tooraine ja eestlase maitsemeelega.
2. juuni - Suvesalatid ja kastmed
Suvisele liha grillimisele mõeldes teeme tutvust sinna juurde sobivate kastmete ja salatitega. Teeme Caprese salatit, seda õiget klassikat (tomatid, pühvli-mozzarella, basiilik ja uhmris segatud ürtidest valmistatud kaste). Saame teada, kuidas valmib ehtne adžikakaste. Retsept pärineb ühelt Peipsi ääres elavalt eakalt kokalt – kaste on lihtne, kuid alati toimiv ja võrratu maitsega. Serveerime koos grillitud sea sisefileega. Õpime valmistama aïoli’t nii Prantsuse kui ka Hispaania moodi. Lõpetame tomati-virsikusalsaga
 Kokakoolid toimuvad Ajakirjade Kirjastuse köögis Maakri 23A algusega 18.00.
Lisainfot küsi aadressil raili.mikk@kirjastus.ee või telefonil 56 490 929.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes