Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Tegevust alustas esimene Eesti gastrobaar Clayhills

Nädalalood

Tegevust alustas esimene Eesti gastrobaar Clayhills

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Indrek Arula
 Clayhills gastrobaari kontseptsioon on pakkuda restoranikvaliteediga taskukohast toitu, mill…
 Clayhills gastrobaari kontseptsioon on pakkuda restoranikvaliteediga taskukohast toitu, mille valmistamisel kasutatakse võimalusel kohalikku toorainet, kombinatsioonis laheda pubiatmosfääriga.
"Gastrobaar Clayhills on koht just Sinule", tutvustas uut gastrobaari omanik Martin Murray. "Mulle meeldivad gastrobaarid Londonis, kuhu kogunevad sõpruskonnad ja kus süüakse head toitu. Tahtsime väga luua siia samasugust kohta, mõnusat olemist, head toitu kohalikust toorainest ja kohta kus veeta aega oma sõpradega," lisas ta.”

Gastobaar, inglise keeles gastropub, ühendab endas kahte mõistet - gastronoomia ja pubi. Gastronoomiabaar lubab iseenesest olla üheaegselt hea restoran ja jääda siiski pubiks. Gastrobaaridel on omad reeglid: toit on inspireeritud asukoha traditsioonidest, see peab olema maitsev, kohalikust toorainest, taskukohane ja sobima hästi kokku õlle ja veiniga. Menüü on tavaliselt kirjutatud suurele seinatahvlile. Gastrobaaris on baar, meelelahutuslik atmosfäär, mis kannab kohalikku vaimu. Gastrobaar Clayhills kasutab oma roogade valmistamisel kohalikke tootjate toorainet, neid varustavad näiteks Kivimurru talu, Laheotsa talu, Reola köögiviljad, Sagro AS jt.

Clayhills gastrobaari nimi tuleb firmanimest "Thomas Clayhills & Son". See usutakse olevat Eesti vanim kaubandusettevõtte, mis asutati aastal 1633 Revali kaupmehe Thomas von Drentelni poolt. Peale tema surma läks firma läbi abielu Šotimaalt pärit Clayhillsi perekonnale, kes asusid Tallinnasse elama 17-ndal sajandil. Nime "Thomas Clayhills & Son" hakkas firma kandma aastal 1729, mil Clayhills ostis maja Pikk 13 ja avas seal Tallinna esimese pudupoe. Thomas Clayhills & Son kauplesid 1633 kuni 1940/41, mil firma varad riigistati Nõukogude võimude poolt.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree