Kodukokk 2010 tiitlit püüavad kuus inimest

Oma Maitse ja Wõro kokanduskonkursile Kodukokk 2010 laekunud retseptide seast valis žürii väl…
Oma Maitse ja Wõro kokanduskonkursile Kodukokk 2010 laekunud retseptide seast valis žürii välja kuus parimat harrastuskokka, kelle seas on ka eelmise aasta finalist. Eesti parim kodukokk selgub 6. juunil Rotermanni kvartali turul toimuval finaalvõistlusel.
Oma Maitse tegevtoimetaja Siiri Kirikali poolt juhitud professionaalidest koosnev žürii hindas aprilli ja mai jooksul kõiki konkursile laekunud grillimise retseptiideid ning valis lõpuks välja 6 silmapaistvamat.
Finaali pääsesid Erlis Schönberg Muraste külast (Harjumaa), Sigrid Varemäe Kiia külast (Harjumaa), Pirkko Külanurm Soimaste külast (Tartumaa), Jane Oja Tartust, Katrin Kalda Pärnust ja Jane Tuha Tallinnast.
Finaalikoha taganud retseptid:
Veiseliha šokolaadi-maasikakastmega
Heaolu searibi punases marinaadis
Grillsnäkk verikäkist
Kahe juustu täidisega grillvorst fooliumis
Apelsini-roseepipra karbonaad suvikõrvitsaga
Mahlane BBQ-karbonaad mustika-küüslaugukastmes
Kookospiima-laimi kanavardad
Ainsa mehena seekord finaali pääsenud Erlis Schönberg osales ka eelmise aasta lõppvõistluses kuigi peaauhinda ei võitnud. Selle aasta finalistid hakkavad jahtima peaauhinda – Estraveli degusteerimistuurile Toskaanasse.
Siiri Kirikali sõnul olid Kodukokk 2010 eelvooru saabunud retseptid palju põhjalikumalt ette valmistatud kui möödunud aastal. „Saime mitu retsepti, kus ülesandele on lähenetud Eesti maitsetest lähtuvalt, teise tugeva osa moodustasid lausa gurmee-stiilis road,“ lisas Kirikal. Tema sõnul olid žürii eri liikmete eelistused üllatavalt sarnased, valikul mängisid rolli näiteks see, kui hästi oli roa tegemist kirjeldatud ning milliseid tooraineid oli kasutatud nii liha maitsestamiseks kui ka põnevate lisandite valmistamiseks.
„Silma hakkasid lihtsad ja head ideed, julged  ja omapärased lahendused serveerimisel ning suviselt kerged maitsed. Oodata on põnevat finaali!“ lisas Siiri Kirikal.
Konkursi võitja selgub juba 6. juunil Rotermanni kvartali turul toimuval lõppvõistlusel. Võistlus saab alguse kell 12.
Wõro lihatooteid esindava Atria Eesti AS-i lihatoodete divisjoni direktor Katrin Jalas lisas, et kuna sel aastal keskenduti lihale, siis finaali võistlustöö teema on tehniliselt konkreetne. “Finaalis tuleb esitleda üht omaloomingulist grillrooga seakaelast või kodusest hakklihast,” selgitas Jalas.
2010. aasta parim kodukokk sõidab koos kaaslasega Estraveli ja Lufthansa gurmeereisile Itaaliasse, et saada seal osa degusteerimistuurist Toscanas. Lisaks ootavad kõiki finaliste Tallinki spaapaketid koos kruiisiga Helsingisse.
Konkursi žüriisse kuuluvad Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal, Atria Eesti AS lihatoodete divisjoni direktor Katrin Jalas ja AS Tallink Grupi peakokk Anti Lepik. Konkurssi korraldab ajakiri Oma Maitse koostöös Wõro ja veebiküljega toidutare.ee. Konkursi toetajad on Tallink ja Estravel.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa