Eesti Kodukokk 2010 on Erlis Schönberg

Pühapäeval, 6. juunil selgus ajakirja Oma Maitse ja Wõro korraldatud amatöörkokanduse konkurs…
Pühapäeval, 6. juunil selgus ajakirja Oma Maitse ja Wõro korraldatud amatöörkokanduse konkursi võitja - tänavuse aasta parimaks kodukokaks osutus Erlis Schönberg Muraste külast, kes võlus žürii oma lepasuitsuse seakaela nõgesepestoga.
Konkursi Kodukokk 2010 kuulutati välja 5. aprillil ning selle aasta konkursi teemaks oli grill. Oma Maitse tegevtoimetaja Siiri Kirikali poolt juhitud professionaalidest koosnev žürii hindas aprilli ja mai jooksul kõiki konkursile laekunud grillimise retseptiideid ning valis lõpuks välja kuus silmapaistvamat. Finaali pääsesid Erlis Schönberg Muraste külast (Harjumaa), Sigrid Varemäe Kiia külast (Harjumaa), Pirkko Külanurm Soimaste külast (Tartumaa), Jane Oja Tartust, Katrin Kalda Pärnust ja Jane Tuha Tallinnast.
Rotermanni turul toimunud lõppvõistlusel tuli osalejatel oma fantaasia ja oskuste abiga kolme tunni jooksul valmistada originaalne ja omaloominguline grillroog sealiha kaelakarbonaadist või kodusest hakklihast.
Ülesandega kõige paremini hakkama saanud Erlis Schönbergi pärjati tiitliga “Eesti Kodukokk 2010”. Erlis Schönberg küpsetas sealiha terve tükina ning lisas sellele kirsikastme, grillitud aedviljad, soodaleiva ja nõgesepesto, mis tõi talle Kodukokk 2010 tiitli ning peaauhinna - Estraveli ja Lufthansa degusteerimistuuri Toskaanasse. Auhinnata ei jäänud aga ükski finalist – kõiki finaliste ootavad Tallinki spaapaketid koos kruiisiga Helsingisse.  
„Võitja valimine osutus üliraskeks – selle aasta tase oli ikka väga kõrge. Iga roog, mida saime maitsta, sobiks otsekohe restorani menüüsse “, lausus Kirikal. „Kuid pidime valiku tegema ja võitjaks osutus see roog, milles kõik koostisosad olid paremini kokku sobitatud. Samuti peitus võidu võti hooajalisuses ja originaalsuses – Erlis serveeris sealiha nõgesepesto ja soodaleivaga, mis võluski žüriiliikmed ära.“
„Uskumatu!“ rääkis Kodukokk 2010 Erlis Schönberg, kes pääses seekord finaali ainsa mehena ning kes osales ka eelmise aasta lõppvõistluses. „Kuigi mul on juba möödunud aastast Kodukoka finaalis võistlemise kogemus, ei osanud ma arvata, et seekord nii hästi läheb,“ ütles Erlis. „Kõige rohkem kartsin, et finaali pääseb palju mehi, kuna grillimine on traditsiooniliselt pigem meeste rida. Aga enda üllatuseks olin ainus mees ning see ehk andis rohkem julgust ja enesekindlust.“
Finaalvõistlusele pääses Erlis retseptiga Heaolu searibi punases marinaadis
Konkursi žüriisse kuulusid Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal, Atria Eesti AS lihatoodete divisjoni direktor Katrin Jalas ja AS Tallink Grupi peakokk Anti Lepik. Konkurssi korraldas ajakiri Oma Maitse koostöös Wõro ja veebiküljega toidutare.ee. Konkursi toetajad on Tallink ja Estravel.  
Möödunud aastal esmakordselt korraldatud amatöörkokanduse konkursi eesmärk on tõmmata tähelepanu kodustele kokandustraditsioonidele. Kodukoka konkursile laekunud retseptidega saab tutvuda aadressil www.toidutare.ee/kodukokk2010. Mulluse võistluse võitjaks osutus tartlanna Maris Arulepp. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa