Kodumaine veiniturg täieneb uue aastakäigu marjaveiniga

Juunikuu alguses toob Põltsamaa Felix turule kodumaistest mustsõstardest valmistatud ja kahek…
Juunikuu alguses toob Põltsamaa Felix turule kodumaistest mustsõstardest valmistatud ja kaheksa aastat Põltamaa veinikeldrites laagerdunud Põltsamaa Tõmmu 2002 aastakäigu veini, millega tähistatakse 90 aasta möödumist eestimaise veinitootmise algusest.
Kui reeglina laagerduvad Põltsamaa marjaveinid kaks aastat, siis 2002. aastakäigu Tõmmu on spetsiaalne juubeliaastaks valminud vein, mida iseloomustab küps ja täidlane maitse. „Usume, et Põltsamaa Tõmmu 2002 pakub väärikat konkurentsi erinevatele kvaliteetsetele dessertveinidele ja üllatab marjaveinidele omase maitsekülluse rohkusega,“ ütles Põltsamaa Felixi juhatuse esimees Anti Orav ning lisas, et Põltsamaa veinid on viimastel aastatel üha rohkem populaarsust kogunud nii kodumaa veinisõprade kui ka välisturistide seas.
Põltsamaa veinide elulugu ulatub aastasse 1920. „Meie veinid valmivad vaid Eestis küpsenud puuviljadest ja marjadest mitte kontsentraadist. Veinitootmisel kasutame kõige klassikalisemat väärtusahelat alates marjade pressimisest, veini laagerdumisest vaatides kuni pudelisse villimiseni,“ selgitas Orav Põltsamaa veinitootmise tagamaid. „2002. aasta oli hea marjaaasta, kuna oli piisavalt soojust ja päikest koos mõõduka õhuniiskusega, mis andis marjadele parima küpsuse ja piisava magususe,“ rääkis Orav uue Tõmmu veini aastakäigust.
Toidutarel oli võimalus osaleda uue aastakäiguveini degusteerimisel ning saime tõdeda, et näiteks võrdluseks pakutud madeira jäi kodumaisele rüüpele tublisti alla. Veinimeister soovitas uut veini proovida ka ohtra jääga, jahutatuna omandab jook hoopis teise meki.
Tegu on igati ausa ja huvitava eestimaise rüüpega, mille üle võime vaid uhked olla.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa