Kartulia-
kadeemia vabaõhu-
muuseumis

12. septembril avatakse esma-
kordselt Vabaõhumuuseumi leiva- ja kartulipäeval Kartuliakadeemia…
12. septembril avatakse esmakordselt Vabaõhumuuseumi leiva- ja kartulipäeval Kartuliakadeemia, õpikoda, kus saab tutvuda ja maitsta Eesti Kulinaaria Instituudi kokkade kartuliroogi, näha ja kaasa osta erinevaid Eesti kartulisorte ning küsida nõu nii kartulikasvatajatelt kui kokkadelt.
Nätsi tuuliku platsil asuvas Kartuliakadeemias saab näha ja maitsta erinevaid Eesti kartuli sorte, kohtuda kartulikasvatajatega ning proovida, mida huvitavat Eesti Kulinaaria Instituudi kokad neist kartulisortidest valmistavad. Kartuliretsepte jagavad Angelica Udeküll, Inga Paenurm, Ants Uustalu ja Rene Uusmees. Nõu annavad kartulikasvatuse spetsialistid ning toimuvad loengud nii kartuliajaloo, kvaliteedi ja säilitamise kui sordiaretuse teemadel. Kartuliakadeemia eestvedaja Dimitri Demjanovi sõnul loome selle algatusega koostöövõimalusi sordiaretajate, kartulikasvatajate, kokkade, teadlaste ja tarbijate vahel.
Kartulipäeva raames saavad külastajad degusteerida kümmet kartulisorti ning konkursi "Kuldmugul 2010" raames selgitatakse välja parim kartulisort. Lisaks saab laadalt kaasa osta head kodumaist kartulit ning sõlmida kokkuleppeid talvevarude soetamiseks. Lastele on avatud kartuliteemaline Loovustuba
KARTULIAKADEEMIA TEGEVUSED 
* Eesti Kulinaaria Instituudi kokkade õpikoda
* Laste loovusring

* Kokandusraamatute müük

* "Kuldmugul 2010" valimine

* Kartulisortide tutvustus ja talikartuli müük

* Kartuliakadeemia esitlused:

  • 11.40 Dimitri Demjanov - Kartulipäeva avamine ja osalejate tutvustus
  • 12.00 Mati Koppel - Olulisemad kartulihaigused ja kahjustajad
  • 13.00 Ellen Pärn - Kartuli ajalugu
  • 14.00 Luule Tartlan - Kartuli kvaliteet ja säilitamine
  • 15.00 Aide Tsahkna - Kartulisordid ja nende omadused
Olete teretulnud!
KAVA: http://kulinaaria.ee/files/kartul-leib.pdf
MULTIKAS:http://www.lastekas.ee/index.php?go=web&t=1&id=3616
Kartuliakadeemia toetajad ja partnerid: Põllumajandusministeerium, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Talukartul, Jõgeva Sordiaretuse Instituut, Maaviljeluse Instituut, Eesti Põllumajandusmuuseum jt
Lisainfo: Dimitri Demjanov
Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja
+372 50 94 264
www.kulinaaria.ee

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa