Vastse-Kuuste Maarja verivorst kogub Maarja Külale raha

Põlvamaal asuv intellektipuudega noortele mõeldud Maarja Küla ja Lõuna-Eesti suurim lihatööst…
Põlvamaal asuv intellektipuudega noortele mõeldud Maarja Küla ja Lõuna-Eesti suurim lihatööstus Atria Eesti alustasid ühise jõulueelse heategevuskampaaniaga, mille abil kogutakse toetuseraha noorte abistamiseks.
Atria Eesti tõi selle tarbeks novembris müüki spetsiaalse Maarja nimelise verivorsti, mille igalt ostetud pakilt läheb 50 senti Maarja Küla toetuseks. Verivorsti turustatakse VK kaubamärgi all, Vastse-Kuuste vallas asub ka Maarja Küla.
Sihtasutuse Maarja Küla juhataja Ly Mikheimi sõnul on see sisuliselt esimene sarnane koostöövorm,  kus meie tarbeks ja toetuseks tehakse eraldi uus toode.  
Tarbijatelt saadud toetuse saab Maarja küla kätte järgmise aasta alguses.
Maarja verivorstid on peenemad kui traditsioonilised verivorstid, mistõttu söövad neid meelsasti ka lapsed. Toode on valmistatud ehtsast toiduverest ja odrakruupidest, mis tagavad verivorstidele tihke struktuuri. Maitsestamisel on kasutatud traditsioonilisi verivorstide maitseaineid, milleks on majoraan, must pipar, nelk ja pune. Mahlasust ning suitsusingi aroomi annavad toote koostisesse lisatud suitsusingikuubikud. Tootele ei ole lisatud säilitusaineid ega  lõhna- ja maitsetugevdajaid. Maarja verivorst on müügil peamistes suuremates jaekettides üle Eesti.

Maarja küla on intellektipuudega noortele mõeldud küla Põlvamaal, Kiidjärve ja Taevaskoja vahel. Maarja Küla on koduks 32 noorele vanuses 18-33 eluaastat. Erinevalt passiivsetest hooldekodudest püüavad Maarja küla elanikud aktiivselt iseseisva eluga toime tulla. Hooldatavate ja hooldajate asemel võib Maarja küla seltskonda nimetada sõpruskonnaks.
Atria Eesti on suuruselt teine lihatööstus Eestis, mille kaubamärgid Wõro, Maks & Moorits ning VK omavad Eesti liha ja lihatoodete turust ligi viiendiku. Atria on ka üks kahest lihatööstusest Eestis, kes omab kogu tootmistsüklit alates tooraine kasvatamisest kuni valmistoodeteni. Ettevõte kasutab oma toodetes kohalikku toorainet, mis pärineb Atria enda seafarmidest Lõuna-Eestis ja Läänemaal, kus kasvab aastas kokku üle 70 000 sea
Suitsujuustune sea välisfilee, VK Maarja verivorstid ja punane kapsas
retsept kuuele
VK Maarja verivorste 1 pk
Maks & Moorits Seavälisfileed 6 lõiku
Suitsujuustu 100 g
Šampinjone 7 tk
Värskeid ürte
Punast kapsast 1 tk
Sibulat 1 tk
Loorberit 2 lehte
Hapum õun 1 tk
Veiniäädikat 3 spl
Kaneeli 2 pulka
Kanapuljongit 3 spl
Tumedat suhkrusiirupit või vahtrasiirupit 5 spl
Lõika sea välisfileest portsjontükid, maitsesta soola ja pipraga. Purusta suitsujuust ning sega värskete ürtide ja lõigatud seentega. Lõika lihatükki "tasku", kuhu pane juustu-ürdi-seenesegu.
Aseta need koos verivorstidega ahju küpsema, 180 kraadi juures umbes 10-12 minutit. 
Haki sibul peeneks ja prae koos peekoniga pruunikaks, lisa kapsas ja kuumuta kiirelt. Lisa veiniäädikas, loorber, kaneel, suhkrusiirup ja kanapuljong. Hauta madalal temperatuuril umbes 20 minutit. Kapsas peaks jääma kergelt krõmps ja läikiv. Serveeri koos juustuse liha ja verivorstidega.  
Rohkem retsepte leiad Lihakokad.ee
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa