Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Atria panustab jõulutoodetes naturaalsusele

Nädalalood

Atria panustab jõulutoodetes naturaalsusele

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Atria
Lõuna-Eesti suurim lihatööstus, Wõro, VK ning Maks & Moorits kaubamärke ühendav Atria Eesti panu…
Lõuna-Eesti suurim lihatööstus, Wõro, VK ning Maks & Moorits kaubamärke ühendav Atria Eesti panustab sel aastal naturaalsetele ja säilitusainevabadele jõulutoodetele – kõik verivorstid ja enamus ahjupraadidest on e-säilitusaine vabad ning verivorstid valmivad naturaalse vere baasil. 

„Müügitulemused näitavad tarbija huvi suurenemist kodumaiste ja naturaalsete toodete vastu – oleme oktoobris ja novembris müünud kohaliku tooraine baasil valmistatud verivorste pea kaks korda enam kui möödunud aastal,“ sõnas Atria Eesti müügi- ja turundusdirektor Margus Masing.
„Hoolimata tarbija hinnatundlikkusest on sel aastal hästi vastu võetud ka meie heategevusprojekt Maarja Küla toetuseks, mille tarbeks samas külas asuva VK lihatööstuse loodud verivorst on tõusnud meie hooaja enimmüüdud tooteks,“ sõnas Masing.
VK Maarja verivorsti igalt ostetud pakilt läheb 50 senti Põlvamaal, Vastse-Kuustes asuva intellektipuudega noortele mõeldud Maarja Küla toetuseks. Maarja verivorstid on peened ja pikad traditsioonilised verivorstid ning nad on valmistatud ehtsast toiduverest ja odrakruupidest. Mahlasust annavad toote koostisesse lisatud singikuubikud. VK Maarja verivorsti tootmisel ei ole kasutatud säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid.
Atria Eesti kõige suurima distributsiooniga verivorstid on Wõro Jussi verivorstid, mis sarnaselt kogu Jussi sarjaga on e-tehisainevabad. Verivorstide kolmas peamine uudistoode on samuti säilitusaineteta ja naturaalsest verest valmistatud Maks & Moorits Maitselt mahedad verivorstid, mis kuuluvad samasse tootesarja Eesti kõige müüduima grillvorstiga. Antud verivorsti on keskmisest mahedama maitsega, võimaldades ise toodet ürtide ja õlidega maitsestada.
Seapraadide osas on Atria Eesti peamised uued talvetooted enam kui poolteist kilo kaaluv ja efektse välimusega sea kintsu seibist Maks & Moorits Suur Seapraad, Sealihakuubikud sinepikastmes ning rohke lihaga ühekaupa lahtilõigatud Maks & Moorits Mesised ahjuribid.
VK uudistoode on aedviljadega metsaseenemaitselised sea kaelakarbonaad VK Seapraeviilud jäägrikastmes, mis on pakendatud mugavasse fooliumkarpi ja millelt tuleb eemaldada vaid vutlar, kahvliga augud sisse torgata ning toode on valmis ahju panemiseks.
Sültide kategoorias on uudistooteks Wõro kanalihasült, mis valiti FoodFesti toidumessil käesoleva hooaja parimaks jõulusüldiks.
Atria Eesti on suuruselt teine lihatööstus Eestis, mille kaubamärgid Wõro, Maks & Moorits ning VK omavad Eesti liha ja lihatoodete turust ligi viiendiku. Atria on ka üks kahest lihatööstusest Eestis, kes omab kogu tootmistsüklit alates tooraine kasvatamisest kuni valmistoodeteni. Ettevõte kasutab oma toodetes kohalikku toorainet, mis pärineb Atria enda seafarmidest Lõuna-Eestis ja Läänemaal, kus kasvab aastas kokku üle 70 000 sea.
piltLihakokkade vanaema suur seapraad
Retsept kuuele
Maks & Moorits Suur seapraad 1 karp
Kooritud kartulit 1 kg
Hapukurki 1 kg
Sibulat 200 g
Riivitud juustu 200 g
Soola, musta pipart
Lõika kartulid suuremateks tükkideks, viiluta hapukurk jämedamateks ratasteks. Aseta kartulid fooliumist tehtud alusele, maitsesta soolaga, kartulitele lisa hapukurk ja kõige tippu suur seapraad. Keera foolium pealt kokku ja küpseta ahjus umbes 2 tundi. Ava foolium ja riputa liha üle riivitud juustuga, küpseta veel ahjus umbes 10 minutit. Head isu!
Rohkem retsepte leiad Lihakokad.ee

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes