Kodust leiba ei asenda miski

Iseküpsetatud must leib on Eesti igapäevases koduses toidukultuuris tagasi. Nii võib väita kü…
Iseküpsetatud must leib on Eesti igapäevases koduses toidukultuuris tagasi. Nii võib väita küll, kui ajakirja Oma Maitse leivapäeval osales 15 vaprat koduleiburit üle Eesti, kes kõik igapäevaselt leivaküpsetamist oma hobiks ja armastatud tegevuseks peavad. Leivameistrid olid toonud huvilistele maitsta oma erinevaid leibasid ning nende ampluaa ulatus tavalisest lisanditeta leivast kuni mandlite ja sinihallitusjuustuga variantideni. Et selgitada välja hea leiva maitse, valisid 741 külalist välja oma lemmiku. Parimaks osutusid Pärnust pärit Ulli Kõrge leivad. Ulli küpsetas konkursi tarvis kolme sorti leiba: kanepiseemnetega, seemnetega ja küüslauguga.
Päeva teiseks keskpunktiks kujunesid leivaküpsetamise töötoad, mida viisid läbi Oma Maitse retseptitoimetaja Kaie Mei, leivakoolitaja Annely Maksan ja Põhjaka mõisa kokk Joel Kannimäe. Lisaks asjakohasele infole, nippidele ja silmast silma küsimustele-vastuste voorule,  sai iga osaleja kaasa ka karbitäie leivapoega. Juuretist palusid koolitajad hästi hoida, sest kes muu temast edaspidi saab, kui uus pereliige.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa