Mis on Menüü Tallinn 2011

Inspireerituna Eesti ja Põhjala köögi traditsioonidest, pakuvad alates juunist mitmed Tallinna restoranid ja kohvikud Tallinn 2011 erimenüüd.
Ettevõtmise eesmärk on tutvustada kohalikku kööki ja meie nelja selgelt eristuvat aastaaega ka selles kontekstis.  Kui restorani menüüde esilehel on peakokad välja pakkunud enamasti oma soovitused ja nägemused headest maitsetes, siis selle menüü koostamisel lähtuvad restoranid samuti oma köögi kontseptsioonist, kuid fookuses on peamiselt kohalik tooraine.
„Tallinna Menüüga soovime pakkuda parimat, mis leidub Eesti põldudel, metsades ja vetes, tutvustada lähemalt Tallinna kokkade oskusi ja köögitrende,“ selgitab projekti eestvedaja Dimitri Demjanov. „Teeme seeläbi gastronoomilise kummarduse nii nõudlikele maitseküttidele, kui ka neile, kes soovivad kiirelt keha kinnitada. Ühtlasi juhime meie endi ja külaliste tähelepanu Põhjamaise köögi võludele ja sellele, et Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 on ühtlasi ka Euroopa toidukultuuripealinn,“ lisab Demjanov.
Tallinn Menüü 2011 projektiga on ühinenud restoranid Balthasar, Beer House, Bonaparte, Café Swiss, Egoist, Gloria, Kaerajaan, Komeet, La Bottega, Mekk, Monaco, Museum, Nevskij, Oot-Oot, Platz, Ribe, Spirit, Tallink City ja Tchaikovsky.


MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa