Hõõguvate süte kohal

Kindlasti on palju neid, kes aega liha maitsestamise ja marineerimise peale raisata ei raatsi. Ja sama palju on neidki, kes heal meelel liha isetehtud maitsesegudesse seisma jätavad, et alles järgmisel päeval muredaks marineerunud tükid sütel valmis küpsetada.
Grillimarinaade võib kokku segada kalale, lihadele, ka vorstidele ja köögiviljadele. Kes armastab marinaadis ilmtingimata sibulat, kes võimalikult palju erinevaid ürte, kes keeldub kindlalt äädikast, kes pooldab kuivmarinaadi. Marinaad pehmendab taist liha, taandab rasvasemat maitset ja annab juurde uusi nüansse.
Koguse poolest ei peaks marinaad ületama 10-20 % lihakogusest. Kala või liha marinaadi uputada pole vaja, piisab kui liha on marinaadiga kaetud. Liha võib marinaadis seista paarist tunnist paari päevani. Mida soojem temperatuur, seda kiiremini liha marineerub. Kui kiire pole, võiks liha seista külmkapi temperatuuril.
Kui aga grillimõtted sind ennastki üllatavad, haki ürdid võimalikult peeneks ja lase lihal paar tundi toatemperatuuril seista, nii imenduvad maitsed kõige kiiremini. Mõnusat grillisuve!

Puhtad maitsed: Grillitud ahvenad
Rikkalik: Sojamarinaadis koha oliiviõlikastmega
Tuhat ja tuline: Kalkunišašlõkk karri-ingverimarinaadis
Maitsete liit: Kana ingveri-moosimarinaadis 
Sulab suus: Tomatine grillimarinaad kanalihale
Käbedalt valmis: Sinepiga marineeritud grillvorstid
Värsked lisad: Sealiha-ürdirullid
Mahedalt särtsuv: Õuna-tomatimarinaadis sealiha 
Õlu lihamurendaja rollis: Veiseliha õllemarinaadis  
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa