Õunaküll küllale küll liiga ei tee

Mis sest, et 85% õunast on vesi. Selle vähese 15% sisse mahub see-eest palju kasulikke vitamiine ja mineraalaineid. Vesi ja erinevad suhkrud teevad õunast asendamatu mahlategelase köögis. Oma lemmikuid õunakooke süüakse sügiseti küll tüdimuseni ja õige ka, sest küpsetamisel ei ole välismaistest kaunitaridest kodumaisele ubinale konkurente. Eriti hästi sobivad kookidesse hapukad õunad. Naljatamisi võib öelda, et ega Antoonovkata asja ei saa. Ja et kätteõpitud õunatoitudest tüdimus peale ei tuleks, tehke vahelduseks suppi, kalja ja kasvõi pasteeti. Uued õunaretseptid teie teenistuses!
UBINAKLASSIKAT MEILT JA MUJALT
1. Eesti värk: Õuna-juustusalat jogurtikastmes
2. Sügisene gurmee: Õunakali
3. Õrn ja vahune: Kanamaksapasteet õuntega
4. Indiapärane: Kanasupp kookospiima ja õuntega
5. Lihale seltsiks: Õuna-sibulahautis

MAITSEPÄRL
6. Enam paremaks minna ei saa: Pihlaka-porgandi-õunamoos

KOOGID JA MUU ÕUNAMAGUS
7. Põhjamaade eri: Skane õunakook musta leivaga
8. Tudengiköögi hitt: Õhuline õunakook II
9.  Aprikoosimoosiga glasuuritud: Õuna-hapukoorekook
10. Aarete saar: Õuna-martsipanikook
11. Mahlase täidisega: Kaerahelbe-õunakook
12. Maitse asi: Leivasupp õunaga
13. Veidi vintis: Lõhnavad ahjuõunad
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa