Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Sibulata on kurb maailm

Nädalalood

Sibulata on kurb maailm

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Jaan Heinmaa
Me kõik nutame ta käes, aga ilma hakkama ei saa. Enamik argitoite lausa nõuab selle kuldse mugula maitset, mida isegi kirjeldada ei oska, aga mille puudumist tunneme otsekohe. Paljud võtavad igal sügisel ette Peipsitiiru, et täiendada oma sibulavarusid just sellise kogusega, et talv rahulikult üle elada. Kes on talvekartuli kõrval sibulad unustanud, veel ei ole hilja! Ka punane sibul kogub ühe enam populaarsust. See ergastab ja kaunistab eriti salateid, aga ka pirukates maitseb ülihea. Mahedamaitselist šalottsibulat kasutatakse peamiselt valgetes kastmetes. Salatisibul sõbib kõige paremini frittimiseks, aga loomulikult ka salatitesse, nagu nimigi ütleb. Erinevate toitude jaoks on vaja varuda teatud liiki mugulaid, aga üks on kindel, sibulata on kurb maailm!
Õhuline õhtu sissejuhatus: Frititud sibularõngad õlletainas
Värvika aktsendiga: Kartulisalat mündiga
Meeste soosik: Hispaania sibulatšatni
Lumivalged pärlid: Marineeritud minisibulad

Külmapühadeks: Kuum sibulasupp
Kerge ja hea: Pastakaste porruga
Hakklihaga või ilma: Sibula-sojakaste

Tubli suutäis: Sibula-peekonipirukas rukkitainal
Punase-kollasekirju: Sibulapirukas II
Kohev ja kuldne: Sügisene sibulapirukas
Küpsetamise mõnus kunst: Sibulabatoon

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree