Hoogne juustupidu

Juustu mõistel ja maitsel pole otsa ega äärt. Kui Prantsuse toidukultuuuris on õhtusöögi ootuspäraseks finaaliks hästi valitud juustuvalik, mis kaalub üles mistahes hõrgu desserdi, siis eestlane nii kirgliku lähenemisega ei hiilga. Meie jaoks on juust küll ülioluline komponent toidulaual, aga oluliselt teistsuguses võtmes. Eesti juustu ja Hollandi kerajuustu kõrvale on küll ilmunud lugematu arv uusi ja põnevaid sorte, mida me enamasti kasutame eelkõige ikkagi toiduvalmistamisel.

Grillitud kitsejuustuvõileib

Kuumad saiad jõhvikamoosi ja Camembert’i juustuga

Karamellistatud kitsejuust brioche-i ja Eesti õuna tšatniga

Pähklite ja kodujuustuga võileivatort

Gratineeritud Prantsuse sibulasupp

Sügisene seenerisoto puravike ja Brie juustuga

Quiche sinihallitusjuustu ja viinamarjadega


Mahe ricotta-pirukas

Kümne minuti tiramisu

Gorgonzolaga juustukook

Šokolaadi-mascarpone juustukook

Kodujuustu-semifreddo halvaaga 

Kes tahab juustualast haridust täiendada, ja mine tea, ehk prantslaste omaga lausa konkureerivale tasemele viia, soovitan uut ja väga põhjalikku raamatut “Juust. Avasta. Maitse. Naudi” , kus autor Kadri Kroon kutsub teid põnevale avastusretkele kaasahaaravasse juustumaailma. Juustu on raske mõista ilma selle ajalugu ja valmistamisprotsessi teadmata. Kadri juustlood sisaldavad huvitavaid fakte ja naljakaid seiku, mis juhatavad teid iga üksiku juustu juurde. Mitmekesine juustumaailm hõlmab nii Prantsuse klassikuid, uuemaid juustusid laiast maailmast kui ka kohalikke Eesti juuste. Raamatus on ka 40 originaalset koduseks katsetamiseks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa