Pajatused kastmetest

Kastmes road - need mõjuvad kui hea rohi igapäevasele põhiküsimusele, mida küll täna lauale anda!? Ikka sousti ja kartulit, mis eestlasi hädast aidanud juba sajandeid. Kastmed ei võta ülemäära kaua aega ja serveerimisvõimalusi on palju: kartul, makaronid, tatar, riis, kuskuss või hoopis köögiviljad. Nii mõnegi vana kätteõpitud retsepti saab väikeste muudatuste ja lisanditega uuele elule äratada. Hea maitsega rikkaliku kastme saab mitmeti, kasutades piima, (hapu)koort, vett või puljongit. Viimase võib kokku segada poes müüdavatest kontsentraatidest või ise teha. Mõistlik oleks üks suurem puljongitegu korraga ette võtta ja seejärel portsjonitena sügavkülmutada. Paksema kastme saad erinevaid jahusid, tärklist, paksendajat, mõnd pehmet juustu või kokkukeetmist kasutades. Head kastmeõnne!
Juustuga rikastatud: Strooganov sinihallitusjuustuga
Kaua tehtud kaunikene: Sibulaklops
Mahlas või veinis: Härjasaba tomati-kaneelikastmes
Emade lemmik: Ahjustrooganov
Selged maitsed: Veisehautis tumedate viinamarjadega
Tomatipastaga variant: Kodune böfstrooganov 
Seekord kaste, mitte supp: Tomatine guljašš
Lihtne supertoit: Kooresed rannakarbid
Ahh, mis maitsed: Suitsulõhekaste pennedele
Kevadeigatsus: Piimakastmes pasta suvikõrvitsaga
Retseptikogumiku vanavarast: Kanamaks koorekastmes
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa