Osale toorjuustu retsepti-
võistlusel!

Osale toorjuustu retseptivõistlusel ja võida toidufoto koolitus!
Osale toorjuustu retseptivõistlusel ja võida toidufoto koolitus! Valmista toorjuustust võimalikult originaalne ja põnev roog, tee roast foto ning lae oma pildiga retsept SIIN. Igal kolmapäeval (8.02, 14.02, 21.02), saavad kolme sellel nädalal enim „meeldimisi“ saanud retsepti autorid kingituseks suure koti FARMI tooteid.     
27. veebruaril 2012 valib žürii, koosseisus  Ragne Värk kokkama.blogspot.com, Tuuli Mathisen toiduteemal.blogspot.com , ajakirja „Tiiu“ köögitoimetaja Mari-Liis Ilover siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com  ning delfi.naistekas.ee esindaja välja 8 võitjat, kes on teretulnud osalema 4. märtsil kell 14.00 Tallinnas Foodstuudios toimuval Kaupo Kikkase toidufoto koolitusel. Kampaania kestab 1.- 26. veebruarini 2012. Kampaania reeglid ja lisainfo leiad SIIT


Toorjuustu loomisest möödub 140 aastat
Teadaolevalt hakkas 1872. aastal esimesena toorjuustu tootma ameeriklane William Lawrence. Väidetavalt juhtus see poolkogemata, kui New Yorgi piimatööstur püüdes järele aimata tollaste kuulsaimate Prantsuse juustude pehmet maitset ja hõrku koostist, valmistas kreemja juustusegu. Täna, 140 aastat hiljem, on see tervislik piimatoode teinud tõelise võidukäigu. Põhjusega, sest toorjuustu kasutusala on tõepoolest väga lai – seda võib lisada nii suppidele kui kastmetele ning teadagi, sellest saab valmistada imemaitsvaid magustoite, mille kõige tuntumaks näiteks on klassikaline toorjuustukook.
Eesti piimatööstused alustasid toorjuustu valmistamist 5-6 aastat tagasi. Klassikalisel viisil valmistatava toorjuustu põhikomponent on koor, millele lisatakse juuretis. Saadud paksem segu filtreeritakse ja tihendatakse. Seejärel kreemjas segu maitsestatakse, segatakse ühtlaseks, pastöriseeritakse ning pakendatakse. Eesti populaarseimat Farmi toorjuustu valmistab Maag Piimatööstus. Möödunud aastal hindasid Eesti tarbijad ja toidueksperdid just seda toorjuustu kõige kõrgemalt ning kokku müüdi aasta jooksul enam kui miljon pakki Farmi toorjuustu. Farmi Köögi toorjuust tunnistati Eesti parima toiduaine konkursil parimaks piimatooteks.
Blogikokk Ragne Värk ütleb, et toorjuust on toiduvalmistamisel tihtipeale asendamatu tooraine. Eelkõige hindab Ragne toorjuustu pehmust ning ühtlast koostist. Samuti on toorjuustu kasutamise eeliseks väiksem rasvasisaldus võrreldes või ja margariiniga.
„Minu suur lemmik on toorjuustu kook, mida on tõesti lihtne valmistada,“ sõnab Ragne. Ta lisab, et määrdejuustudeks mõeldud väiksemate pakendite kõrval on koogi küpsetamiseks kõige mugavam kasutada Farmi suurt 400-grammist Köögi toorjuustu, mis on ka kilohinnalt soodsam.
„Kasutan toorjuustu tihti ka magusate ning soolaste trühvlite valmistamisel või linnuliha hautamiseks."
Viimase aja parimaks kogemuseks toorjuustu kasutamisel peabki blogikokk just soolaseid toorjuustutrühvleid. Selles retseptis kasutab ta soolalõhet, kuid alternatiiviks võib olla ka suitsukana.

VAATA KA RETSEPTI: Lõhetrühvlid
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa