Sinepiga vägevaks

Iga eesti mees teab, et kui laual on sült, siis peab seal kuskil ka kanget sinepit olema. Kärtsakas pastas, mis lapsepõlves vängel kujul tuubist taldrikule pressides silmad kipitama pani ja kuidagi meeltmööda polnud, on ometi palju head peidus. Sinep annab head maitset ja valida on neid nii mahedaid, magusaid kui koduselt vängeid. Sinepist saab tasakaalu juurde tavaline, ent maitselt intensiivne juustutäidisega omlett. Sinep lisab õhetavat jumet juurde malbele koorekastmele, näiteks koos keedetud keele või seapraeviiluga. Hoidiste vaaritamise aeg on samuti ees ja sinepiseemneid kulub siis ohtralt nii marinaadidesse kui vürtsmoosidesse. Lisaks annab sinepi abil valmistada suurepäraseid glasuure liha-kala katmiseks või õlikastmeid värskete salatite segamiseks, kus ka mett ja äädikat sees. Tavalisse riivsaiast või –leivast paneeringusse, millega šnitsleid või räimi paneerida, kulub ka törts sinepipulbrit särtsuks ära. Seega tasub sel seedimisele hästimõjuval tegelasel aeg-ajalt hiilata lasta, nii suvel kui talvel.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa