Toit talust ja turult

”Kuidas elada nii, et ei peaks sõltuma ainult tööstuslikust toidust? Tuleb võimalikult palju …
”Kuidas elada nii, et ei peaks sõltuma ainult tööstuslikust toidust? Tuleb võimalikult palju osta turult või kasvatada ise! Selle ma eelmisel varakevadel plaani võtsingi. Jälgisin varakevadest hilissügiseni, mida mu Lõuna-Eesti maakodu aiast ja ümbrusest saab, kasvatades ja korjates võimalikult palju söögiks vajalikku ise. Esimesed aiasaadused korjan tavaliselt märtsi lõpus, kui kaevan labidaga külmunud maast välja maapirnimugulaid," kirjaldab Vesta Reest oma uue raamatu sünniloost.
Tegelikult on aga kõik raamatusse kirja saanud retseptid erineva sünni- ja ajalooga. Selles on aastate jooksul järeleproovitud ja armsaks saanud klassikalisi retsepte, on rahvusköökidest inspireerituid ning päris uusi, mis sündinud hetkest ja toorainest inspireerituna. Siia on ta kogunud ka linnainimese jaoks kadunud oskused: või, kohupiima, sõira, vorsti ja leiva valmistamise.
"Olen maitsnud igasugu toite ja kogenud maitseid ning jõudnud tasapisi veendumusele, et parima maitse jaoks ei ole vaja ohtralt eksootilisi vürtse või kõige kallimat toorainet, pigem loovust, tahet mõelda väljaspool raame, usku iseendasse ja katsetamisjulgust. Muidugi ka veidi soola või suhkrut ja aromaatseid ürte”.

Vaata lisaks:
Vareenikud kohupiima ja mustade sõstardega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa