Eestimaine mahetalleliha kättesaadavam kui kunagi varem

Eestimaalased söövad aastas keskmiselt 73,4 kg liha, sellest alla 1 kg moodustab lambaliha. S…
Eestimaalased söövad aastas keskmiselt 73,4 kg liha, sellest alla 1 kg moodustab lambaliha. Sellest järeldatuna ei ole lambakasvatus ja lambaliha söömine Eestis veel kuigi levinud vastupidiselt paljudele muudele maailma riikidele, kus korraliku ja õige šašlõki tooraineks on just nimelt lambaliha. Nende ammusest ajast tuntud koduloomade kasvatuses on kõigile eeskujuks Austraalia ja Uus-Meremaa, kes on ka suurimad lambaliha eksportijad ning paistavad silma selle kõrge kvaliteediga.
Positiivne on see, et ka Eestis on lambakasvatus tõusuteel ning lambaliha muutub populaarsemaks. Kahtlemata on sellel valdkonnal tulevikku.
Kui lambaliha kättesaadavus meie poodides on olnud suhteliselt juhuslik, enamus heast lihast jõuab pigem restorani, siis Rakvere Lihakombinaadi ja Tulundusühistu Eesti Mahe koostööprojekti raames jõuab alates aasta algusest kõrgelt hinnatud talleliha lihtsamini ka kodukokkadeni. Selleks, et valmistada tallelihast hõrgutisi, ei pea minema tingimata toorainet turule hankima, vaid Eestis kasvatatud mahe talleliha saab hõlpsasti kätte lähimast Selveri lihaletist. Kokku on kaheksa erinevat mahe talleliha toodet müügil Selveri-keti lihalettides üle Eesti.

Tallepraad ahjuköögiviljadega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa